Lastekontsert: Karsten Mathiesen & miimid / Jazzkaar 2014

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastekontsert: Karsten Mathiesen & miimid / Jazzkaar 2014
Lastekontsert: Karsten Mathiesen & miimid / Jazzkaar 2014 Foto: Kultuurikava.ee
Jazzkaar 2014
Lastekontsert
Karsten Mathiesen

(Taani)

ja miimid

26. aprill 2014 kell 14.00 Merepaviljon



NB! Ainult 17. veebruaril piletid -40%!


Soodustus kehtib täishinnast. Soodushinnaga pileteid on piiratud koguses!



Täispilet 8.-, sooduspilet 6.-



Sooduspilet kehtib lapsele alates 4 aastast, õpilasele, üliõpilasele, pensionärile, invaliidile ja ITIC kaardi omanikule koos soodustust tõendava dokumendiga (nõutav kohapeal).



Jazzkaare Merepaviljoni täpne asukoht Vanasadamas on Admiraliteedibasseini ääres asuva Sadamaturu esisel parkimisplatsil, Kai ja Kuunari tänava nurgas, ametliku aadressiga Sadama 25/4.



***



Taani trummar ja multiinstrumentalist Karsten Mathiesen ja tema projekt „Kalle’s World Tour“ pole midagi, mida muusikas iga päev ette tuleks. Kuigi enamik muusikahuvilisi teavad Karstenit kui muusikut, peab ta ise end eelkõige kunstnikuks – ta alustab oma heliteost samamoodi nagu maalija vaatab enda ees seisvat tühja lõuendit – rännak tundmatusse, kus ainuke teejuht on intuitsioon ning eesmärk alateadvuslik. Lisaks oma maailmaturneele kuulub Kalle süda ka Taani televisioonis toimuvale „Kalle’s Denmarks Tour’ile“, kus ta kutsub lapsi muusikat ja end ümbritsevat kuulama, külastab 12 Taani linna ning loob igast neist erilise laulu. Jazzkaarel küsib Kalle lastelt, mida mängida ning loob nende koos erilise laulu Tallinnast.



Kallega kordamööda lisavad kontserdile vaiksema, kuid vähemalt sama lõbusa mõõtme suured ja väikesed miimid. Mitu aastat lapsi klounina lõbustanud Aita Vaher vahetab mõnikord punase nina valge näo vastu ja naudib olukorda, kus ei tohi sõnakestki rääkida. See on roll, mis annab näitlejale hea võimaluse kasutada teisi väljendusvahendeid. Aitale sekundeerib suurepärane kolleeg Kaido Rannik, kes ütleb: „Miim on vaikuse saadik, ta ei lärma. Miim on mask, mille all on näitleja kaitstud, ta on vaba. Žesti täpsus ja näo miimika nõuavad näitlejalt oma instrumendi head tundmist. Miim on vabadus ja vastutus!“ Miimiõpilastena teevad kaasa Tallina Ühisgümnaasiumi Kultuuriharu teatrikunsti õpilased ja Teatrikool TeatriPolygoni noored.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles