Pealinna jalgrattureid kutsutakse võistlema marsruutide kaardistamises

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauluväljaku nõlval on nii suuri kui väikesi kelgutajaid, sekka üksik jalgrattur.
Lauluväljaku nõlval on nii suuri kui väikesi kelgutajaid, sekka üksik jalgrattur. Foto: Peeter Langovits

Tallinna kutsub jalgrattureid üles oma marsruute kaardistama ja plaanib võistlusel osalejate motiveerimiseks nende vahel välja  loosida 1000 euro väärtuses auhindu.

Tallinn plaanib nimelt osaleda üleeuroopalisel jalgratturite marsruutide kaardistamise võistlusel «European Cycling Challenge», võistluse eestvedajaks Tallinnas on linna kommunaalamet. Tänavu  1. maist kuni 31. maini toimuvat võistlust aitab korraldada projekti partner Endomondo, kes tagab jalgratturite marsruutide kaardistamise läbi mobiilse tarkvara rakenduse, mis aitab mobiiltelefoni GPS-seadme kaudu jälgida jalgratturite liikumisi ning mille põhjal koostatakse kokkuvõttev analüüs linnadele.

Varasemalt läbiviidud kaardistussõidu võistlused ning neile järgnenud arutlusseminarid on andnud palju ideid ja rattakasutajate tagasisidet Tallinna linna jalgrattakasutajate jaoks sõbralikumaks muutmisel. Edasine koostöö võimaldab planeerida linna läbivaid atraktiivseid kergliiklusteid ning jätkata linna taristu kohandamist jalgrattasõbralikumaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles