Hoiupaik otsib tapjakoerale uut peremeest

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Loomade Hoiupaik otsib uut omanikku bullterjerile, kes on mitu korda rünnanud nii teisi koeri kui inimesi ja hiljuti pures omaniku silme all surnuks väikese koera.


Hoiupaiga kodulehel on bullterjeri Skif kohta kirjas, et «leitud» Kuldnoka tänavalt ja et «omanik tõenäoliselt ei tule koerale järele».

Kuldnoka tänavalt «leidmine» tähendas tegelikult seda, et koerapüüdja võttis raevuka looma kinni pärast seda, kui too oli seal tapnud ühe väikese koera ning rünnanud ka inimesi. Kusjuures inimeste peale lasi koeraomanik looma meelega lahti. Avastades nüüd hoiupaiga lehelt sellesama bullterjeri pildi, oli tapetud koera omanik šokis.

«Rääkige, mida tahate, aga see koer on juba küllalt vana ja vaevalt, et teda on võimalik ümber õpetada. Ta võib iga hetk jälle kedagi rünnata. Eriti, kui uut omanikku pole tema võimalikust agressiivsest käitumisest ette hoiatatud,» arvas hukkunud koera omanik Sergei.

Loomade hoiupaiga juhataja Larissa Kozõreva aga on teisel arvamusel ning lubab bullterjer Skifi resotsialiseerida.

«Mina usun, et temast saab normaalne koer, ja et viga on rihma teises otsas, ehk peremehes ja mitte koeras,» ütles Kozõreva Tallinncityle. «Ma isiklikult ei taha, et hakataks väitma, et just see spetsiifiline tõug on tapja või muid selliseid asju. Meie hoiupaika on sattunud taksikoeri ja puudleid, kes olid agressiivsed ja ründasid kõiki. See ei sõltu tõust,» kinnitas Kozõreva.

Ta lubas kõigile tõestada, et Skif on täiesti normaalne koer ja selle tõestuseks iga päev hoiupaiga kodulehele temast uusi fotosid ja videoid panna. «Mulle käib närvidele see hüsteeria, mis selle koera ümber toimub. Kõik karjuvad, et see koer tuleb ära tappa ja seesama Larissa Kozõreva, keda süüdistatakse kogu aeg loomade tapmises, keeldub tapmisest ja kaitseb seda koera viimase momendini,» laiutas Kozõreva käsi.

Hukkunud koera omanikul on sellele aga oma seletus. «Bullterjer on üsna kallis koer ja sellepärast tahetaksegi talle kindlasti uus omanik leida. Ja ega talle seda koera siis ilma rahata ei anta,» arvas Sergei.

Bullterjer Skif on hoiupaiga andmetel kuue aastane. Munitsipaalpolitsei sai tema kohta esimese teate 2010. aasta veebruaris. Intsidendi täpsemad asjaolud pole teada. Järgmine teade tuli möödunud aasta märtsis, kui Skif ründas üht tütarlast ja hammustas toda reiest. Kolmas juhtum, kus Skif pures surnuks väikese koera, leidis aset tänavu 8. veebruaril.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles