Kross: Kõlvart peaks ise tagasi astuma

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross
Eerik-Niiles Kross Foto: Andres Haabu / Postimees

IRLi poliitik ja Tallinna linnavolikogu liige Eerik-Niiles Krossi sõnul kahjustab Mihhail Kõlvarti tegevus noorte huve ning abilinnapea peaks ise tagasi astuma.

«Vaatamata sellele, et Savisaare hääletusmasin käitus Volikogus oodatult ning otsustas abilinnapea Mihhail Kõlvarti ametisse jätta, leian, et arusaaja inimesena peaks ta ise sellest süsteemist välja astuma,» ütles Eerik-Niiles Kross.

Kross lausus, et Kõlvarti tegevus kahjustab nende vene noorte huve, kes jäävad linnavalitsuse Eesti seadusi eirava tegevuse tõttu halba olukorda. «Me soovime, et kõik Tallinna õpilased saaksid hea hariduse, mis vastab Eesti õppekavadele ja seega võrdsed võimalused olla Eestis edukad. Me nõuame, et Tallinna linn kohtleks munitsipaal- ja erakoole võrdselt ja ei diskrimineeriks teisi rahastades ühtesid ja hoides kinni teistele seadusega ette nähtud raha.»

«Plaan Tallinnas kogukondi lõhkudes gümnaasiume ühendada, samas selles riiki süüdistades, täidab keskerakondliku linnavalitsuse eesmärki vastandada riiki linnale,“ sõnas Kross. «Selle vastandumise ohvriks jäävad aga Tallinna gümnaasiumid.»

Näitena tõi Kross Juhkentali gümnaasiumi. «See on kool, mis kasvatab eesti õppekavade alusel Eesti Vabariigi kodanikke, mille säilimist soovivad nii õpilased, õpetajad kui lapsevanemad.»

«Ma usun, et pole ühtki sammu, mis parandaks Tallinna venekeelsete koolide olukorda ning vene- ja eesti kogukondade suhteid rohkem kui Kõlvarti lahkumine,» lisas Kross.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles