Mihhail Kõlvarti umbusaldamine kukkus läbi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
67 kohal viibinud volikogu liikmest toetas Mihhail Kõlvartit 42.
67 kohal viibinud volikogu liikmest toetas Mihhail Kõlvartit 42. Foto: Ekraanitõmmis

Abilinnapea Mihhail Kõlvarti umbusaldusavaldus ei läinud tänasel linnavolikogu istungil läbi, Kõlvarti umbusaldamist toetas 25, selle vastu oli 42 linnavolinikku.


Umbusaldusavalduse esitanud IRLi ja Reformierakonna fraktsioonide liikmed heitsid haridusvaldkonda juhtivale Kõlvartile ette seda, et püüab eirata Eestis kehtivaid seadusi, mis näevad ette venekeelsete keskkoolide üleminekut osaliselt eestikeelsele õppele.

«Lisaks ei maksa ta haridusala abilinnapeana erakoolidele välja neile seadusega ette nähtud raha, ent samas andis linn 100 000 eurot eelarvega ning lisaks veel 30 000 eurot reservfondist Tallinna Vene lütseumile, mille puhul on sisuliselt tegemist varjatud venekeelne munitsipaalkooliga,» põhjendas umbusaldusavalduse üle andnud reformierakondlane Martin Kukk.

«Sellise teguviisi tõttu ei saa me leppida Mihhail Kõlvarti jätkamisega abilinnapeana ning olime sunnitud talle umbusaldust avaldama. Kutsusime abilinnapea täna kohtumisele ning selgitusi jagama, kuid ei saanud selgeid ja olukorda muutvaid vastuseid,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles