IRLi ja Reformi noored avaldavad Kõlvarti vastu meelt

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart.
Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart. Foto: Küllike Rooväli

Tallinna opositsioonierakondade noored avaldavad täna kell 14.30 linnavolikogu ees meelt abilinnapea Mihhail Kõlvarti vastu, kes nende hinnangul kasutab vene koolide eestikeelsele õppele ülemineku takistamiseks kahtlaseid ja korruptiivseid võtteid.


«Täna ütleb põhikooli- ja gümnaasiumiseadus, et gümnaasiumiastme õppekeel on eesti keel, välja arvatud juhul, kui vabariigi valitsus on andnud loa õpetada muus keeles või kakskeelselt. Juba 1996. aastal võttis Eesti Vabariik suuna üle minna osalisele eestikeelsele gümnaasiumiharidusele alates 2007. aastast,» teatasid meeleavalduse korraldajad.

«Tegemist on Eesti Vabariigi hariduspoliitika pikaajalise suunaga, mille puhul abilinnapea Mihhail Kõlvart on korduvalt väljendanud seisukohta, et ta ei toeta gümnaasiumiastmes eestikeelsele õppele üleminekut. Abilinnapea on läinud oma tegevusega nii kaugele, et Valitsuselt luba mitte saades loodi Tallinna Vene lütseum, mille tegevust finantseeritakse linnaeelarvest ning mis vilistab Eestis kehtivatele seadustele,» ütles IRL Noorte esimees Sirle Rosenfeldt.

«Abilinnapea Mihhail Kõlvart on oma tegevusega seisnud kindlalt vastu eestikeelsele haridusele, kasutades seejuures kahtlaseid ning korruptiivseid võtteid. Selline riigivastane käitumine on meie jaoks taunitav ning Tallinna maksumaksja raha peab kasutama otstarbekalt ning läbipaistvalt,» lisas ta.

«Kutsume teid üles näitama, mida arvavad Tallinna elanikud seadusevastasest käitumisest, mida rahastame meie, maksumaksjad. Tallinna Linnavolikogu ees toimub rahumeelne meeleavaldus, mille eesmärk on edasi anda meie seisukoht abilinnapea Mihhail Kõlvarti käitumisele. Meeleavaldus toimub täna, 14.30 linnavolikogu ees Vana-Viru 12,» kutsus ta kõiki meeleavaldusest osa võtma.

Täna kell 15 algab linnavolikogu erakorraline istung, mille ainsaks päevakorrapunktiks on Reformierakonna ja IRLi fraktsioonide algatatud umbusaldusavaldus haridusvaldkonda juhtivale abilinnapeale Mihhail Kõlvartile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles