Peavalu lennujaamale: pilpaküla püsib kõige kiuste püsti

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilpaküla, Soodevahe rajoon 18. jaanuaril 2012.
Pilpaküla, Soodevahe rajoon 18. jaanuaril 2012. Foto: Liis Treimann

Lennukiga Tallinna saabuvaid turiste tervitab maandumisel Ülemiste järve kõrval pentsik vaatepilt ajale jalgu jäänud lobudikest, mille rajasid Dvigateli tehase töötajad 30 aasta eest, kuid jutud kurikuulsa pilpaküla surmast on ennatlikud.

Seal jalutades avaneb kirju pilt: lage väli, kust kopp aastate eest üle käinud; varemetes hurtsikud; samas ka täiesti kasutuskõlblikud majad, kirjutab Õhtuleht.

Ala muudab keeruliseks ka omandiküsimus, mille järgi asub pilpaküla Rae valla ja Harjumaa maavalitsuse omanduses asuvatel aladel, millest osa maad on keskkonnaministri varasema ütluse kohaselt reformimata.

Tallinna lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov ütles Õhtulehele, et lennuliiklusala arendusprojektis ette nähtud projekteerimistöid alustatakse käesoleval aastal.

«Lennurada pikendatakse 420 meetri võrra, mis tegelikkuses tähendab lennuraja läve nihutamist Ülemiste järvest kaugemale, see omakorda tähendab seda, et lennukid lendavad linna kohal kõrgemal, vähendades sellega mürataset,» räägib Sakkov arenduse sisust.

Refereeritud artikli täisteksti loe Õhtulehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles