Linnateatri sünnipäev: mida Panso Nüganenile ütleks, kui peole tuleks?

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Linnateater  pidas neljapäeval oma 48. sünnipäeva. Tallinncity läks sel puhul teatrisse kaameraga külla, et lähedalt vaadata, millist elu teatrimajas elatakse ning millised uued lood kevadel lavaküpseks saavad.

Jutujärjega alustab teatri peanäitejuht Elmo Nüganen, kes räägib linnateatrist siin ja preagu, ent ka oma maikuus põrgulaval esietenduvast  William Boydi näidendist «Igatsus». Näidend  põhineb Anton Tšehhovi lühijuttudel «Minu elu» ja «Külaskäik sõprade juurde» ning kujutab ajastutruult ühes vene provintsilinnas aset leidvaid sündmusi. Näidendi tõlkija on Anu Lamp, lavakujunduse autoriks mitmete Elmo Nüganeni olulisimate lavastuste juures kunstnikutöö teinud Vladimir Anšon. Mängivad Peeter Tammearu (külalisena), Epp Eespäev, Maiken Schmidt või Liis Lass, Anne Reemann, Rain Simmul, Kristjan Üksküla, Andrus Vaarik, Kalju Orro või Aleksander Eelmaa, Elisabet Reinsalu, Helene Vannari ja Anu Lamp.

Juttu tuleb ka näitleja Alo Kõrvega, kes hiljuti proovis etendusega «Neli aastaaega» kätt lavastajana.

Uued lavastused toovad välja ka Diana Leesalu ja Paavo Piik . 22. veebruaril esietendub linnateatri väikese saali laval Diana Leesalu lavastatud humoorikas psühhotriller «Aju jaht» kaasaegselt briti autorilt Anthony Horowitzilt. Mängivad Allan Noormets, Indrek Ojari ja Piret Kalda. Kunstnik on Sirli Bergström, helilooja ja muusikaline kujundaja Veiko Tubin, valguskunstnik Priidu Adlas. Näidendi on tõlkinud Hannes Villemson. 

Paavo Piigiga räägime 15. märtsil nii Tallinna Linnateatris kui ka Eesti Draamateatris esietenduvatest lavastustest «Varesele valu...» ja «Harakale haigus...».  Mullustel intervjuudel põhinevad lavastused toovad lavale lood Eesti inimeste depressioonist ja tervenemisest.  Mõlema lavastuse kunstnik on Nele Sooväli, muusikaline kujundaja Andre Pichen, valguskunstnik Priidu Adlas. Mängivad Robert Annus (külalisena), Henrik Kalmet, Piret Krumm (Draamateater), Ursula Ratasepp, Britta Soll (Draamateater) ja Veiko Tubin.

Külalise pilguga vaeb saates linnateatri elu külalislavastaja Sander Pukk, kes toob aprilli lõpus Hobuveskis välja kaasaegse briti autori Dennis Kelly näidendi «Armastus ja raha» (Love and money). Veidi enne majanduslangust, 2006. aastal kirjutatud näidendis püüab autor mõista meie arusaamist ostmisest, müümisest, laenamisest ning isiklikust seotusest selle kõigega. Näidendi on tõlkinud Anu Lamp, lavastuse kunstnik on Annika Lindemann. Mängivad Anu Lamp, Margus Tabor, Alo Kõrve, Külli Teetamm, Evelin Võigemast, Argo Aadli, Sandra Uusberg ja Andres Raag.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles