Sõbrapäev: kuhu minna, mida teha, palju maksab?

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohting.
Kohting. Foto: SCANPIX

Tallinnas jagub sõbrapäevaüritusi igale maitsele: üksikuid kutsutakse kohtingutele, paarikesi romantilisele õhtusöögile, meeleolukatest jalakeerutustest kõnelemata.

Varakult alustab romantiliseks tähtpäevaks valmistumist restoran Platz: neljapäeval, 13. veebruaril toimub restoranis Platz tutvumisõhtu. Tegemist ei ole pime-ega kiirkohtinguga, vaid õhtuga, kus inimestel on aega üksteisega tutvuda ja õhtusööki nautida. Ennekõike on sündmus mõeldud vallalistele inimestele, kes soovivad leida uusi mõttekaaslasi. Tutvumisõhtule jagub kohti vaid 24 härra ning 24 daami jaoks vanuses 25-40 aastat, registreerida tuleks ennast siin. Osalustasu, 27 eurot sisaldab uusi tutvusi, tervitusjooki, suupisteid ning meeleolukat õhtut.

Sõbrapäeval on vallalised oodatud aga üritusele Tudengidate: pärast seda, kui läbi maagilise programmi  on kõikidele osalejatele kaaslased loositud, tuleb tulla 14. veebruaril kella 18-ks Solarisse, et oma kohtingupartneriga kokku saada ja lõbutseda.

14. ja 15. veebruaril toimub Tallinnas Armastuse Festival. Festivali idee on elavadada pealinna kontserdikalendrit rahvusvaheliste ja kodumaiste armastatud artistidega, tuua külma veebruarikuusse sooje rütme ning pakkuda võimalust tähistada valentinipäeva nädalavahetust kvaliteetse muusikaga. Festival koosneb kolmest kontserdist, mis leiavad aset pealinna erinevates meelelahutusasutustes.

Valentinipäeval, 14. veebruaril kell 21 annab Butterfly Lounge’is akustilise kontserdi Brasiiliast pärit lauljanna Denise Fontura, kelle  muusika on eklektiline sümbioos samba, soul, reggae ja funk rütmidest. Kitarril saadab lauljatari Jei Virunurm. Õhtu edenedes tõstab tempot DJ Widenski.

Sohvabaar Deja Vu tähistab sõbrapäeva eriti eksootilise ja särtsu täis Brasiilia peoga – Deja Vu goes to Rio, mis on uhiuue suuürituste sarja avapidu. Pidu algab juba talvisel tänaval, kui värvikas Brasiilia lipp tervitab kaugelt ja uksel võtavad külastajaid vastu seksikad Brasiilia Bacardi neiud, aidates mojitodega +32 Deja Vu kuumuses kuni hommikuni kirglikult pidutseda.  Pidulised satuvad üheks ööks kirevasse Brasiiliasse, kus kogu atmosfäär on detaili täpsusega justkui Rio karnevalil. Erimenüü parimate brasiilia suupistetega, värvilisemad papagoid ja tuules lehvivad palmipuud, pilke püüavad kaunid siresäärsed ja seksikate Brasiilia pepudega Deja Vu kaunid tantsijad ning kütab ruumi kuumaks Reigo Ahven parimate Brasiilia rütmidega. Live esinejaid jätkub kuni hommikuni, programm kogub tuure juba kell 22 ning ei lõpe enne varahommikut.

Romantiline Scheeli Panga restoran vanalinnas (Vana turg 2)  muundub 14. veebruaril eriliseks ööklubiks, tuues lavale parimad tantsulood ning tantsupõrandale põneva seltskonna. Pilet Häpi romantikareivile, linna ühele originaalsemale ja vabameelsemale sõbrapäevapeole maksab  5 eurot, restoran pakub aga soovijatele ka kolmekäigulise sõbrapäevaõhtusöögi erimenüüd hinnaga 30 eurot külalise kohta, hind sisaldab ka ööklubi pääset. Lisainfot saab siit.

Restoranis Gloria saab nautida romantilist valentiniõhtut Gosset' šampanja ja romantilise klaveriga, saatjaks lõhe ürditsirkusega, ja köögivilja konsomee Beluuga läätsedega, muskuspardi fileest ning hõrgutavast valge šokolaadi magustoidust kõnelemata. Menüü kahele maksab restoranis 112 ja Gloria veinikeldris 86 eurot, vajalik ettetellimine, mida saab teha siit.

Restoran Neh kutsub aga nautima valentinipäeva hea ja paremaga Muhumaalt: erimenüüs on Kalamatsi meierei kitsejuust talviste köögiviljade ja vaarikakastmega, tursapõsed, Järveotsa talu põldvutt maapirnikreemi ja röstitud siguriga ning saladusliku nimega magustoit «66 kraadi armastust». Valentinipäeva erimenüü maksab 48 eurot sööja kohta, hinnas sisaldub ka klaas vahuveini. Kel soovi, saab toitude juurde nautida ka veinivalikut hinnaga 32 eurot inimese kohta. Valentinipäeva gurmeeõhtusöögiks on vajalik teha eelbroneering, mille saab teha siit.

 Schlössle hotelli restoranis M.C Grill leiab sõbrapäeval aset pidulik seitsmekäiguline õhtusöök, koostöös Avallone ja Albert Bichot veinimõisaga iga roa kõrvale valitud veinidega ja elava muusikaga maksab 95 eurot külalise kohta. St.Petersbourg hotelli restoranis Nevskij toimub sel päeval pidulik viiekäiguline õhtusöök, koos tervitusjoogi ja elava muusikaga,see maksab50 eurot külalise kohta. 

Kes soovib oma kallimat aga väga eriliselt üllatada, võib ööbida Schlössle hotellis, nautida suurepärast õhtusööki koos elava muusikaga, süüa hommikul erilist hommikusööki šampanjaga, maiustada käsitöö trühvlitega roosilehtedega kaetud voodis. Luksusliku ööbimise hind algab 310 eurost kahele inimesele.

Urmas Alenderi laule saab kuulata 14. veebruaril kell 19 kontserdile Rahvusraamatukogu kohvikus, kus Urmas Alenderi lugusid esitavad Tajo Kadajas ja Taavi Peterson. «Kaks Eesti suurimat Urmas Alenderi sõpra ja austajat on külastamas Eestimaa erinevaid paiku jutustades ning lauldes laule mehest, kes nii sügavale eestlaste südamesse on juurdunud,» rääkis Taavi Peterson.  Ligi kahetunnise kohtumise käigus räägib Tajo lähemalt neist kahekümnest aastast, mil ta Urmas Alenderit isiklikult tundis. «Inimestel on võimalus sirvida Tajo fotode erakogu Urmasest. Esitatakse Alenderi ning Ruja loomingut, mida Taavi saadab 12 keelsel kitarril,» rääkis Taavi Peterson.

Kohvik XX Sajand vanalinnas pakub võimalust mõnusalt sooja ja südamliku sõbrapäeva veetmiseks koos eripakkumiste ja elava muusikaga. Kell 18 alustatatakse õhtusöökidega, kell 19 alustab romantiliste meloodiatega Kerli Puusepp .

Restroranis Clazz avab sõbrapäeval kell 20 uksed Anne&Stiili Ilustuudio sõbrapäeva «tuuninguga» – Oriflame’i meigitiim, Cutrini soengumeistrid ning ehtefirma Glanz & Glamuur stilistid mukivad kaunitare veelgi kaunimaks, kogu ilu jäädvustab ajakirja fotograaf pildile, mille EventLabi profid postkaardile jäädvustavad ja õhtul osalejatele kohapeal välja trükivad. Tervitusjook Martini Royale’ilt ning Clazzi peakokk Manu kostitab osalejaid valentinipäevast inspireeritud suupistetega, pilet üritusele maksab eelmüügis 15 eurot.

Rotermanni kvartalis asuv ajaveetmiskoht Hetk pakub võimalust veeta sõbrapäevaõhtu 14. veebruaril kell 20 algaval üritusel Soulfood, kus muusikat mängivad Heidy Purga ja Peeter Ehala ning mekkida saab valetinipäeva erimenüüd (29 eurot inimese kohta): tiigerkrevetid homaarikastmega, avokaado-pesto-fenkolisalat maasikatega, pardikoib, šokolaadi fondant ning mõistagi sobivad veinid). Kohti reserveerida saab siit.

Toompeal asuv Luscher & Matieseni joogikultuuri muuseum kutsub 14. veebruaril veetma  tõeliselt hubast Hispaania stiilis õhtut hea muusika, huvitavate veinide, ning nende juurde sobitatud tapase-suupistetega. Õhtu algab  maja müstilist ja põnevat ajalugu kuulates - jalutatakse majas, esimesed klaasid Luscher Matieseni nime kandvat jooki näpus.
 
Ringkäigu lõppedes ootab peakokk, Juha «Köögikubjas» Rantanen, kes on ette valmistanud väikese  trühvli-töötoa. Toidu ja veini taustaks mängivad noored Eesti muusikud akustilist meeleolumuusikat. Üritus algab Luscher & Matieseni joogikultuuri muuseumi ruumides, aadressil Toom-Rüütli 10, kell 19.30. Õhtu maksumuseks on 39 eurot, mis sisaldab endas ringkäiku ajaloolistes ruumides koos legendi jutustusega, sinna juurde kahte erinevat Luscher & Matieseni veini. Samuti tapase-suupisted ning 4 klaasi erinevaid Vivanco veine ning trühvli-töötuba.
 
Ööklubi Studio vanalinnas korraldab Utopia peo, kusmuusikat mängivad  DJd Blackbullets, MHKL, Meri, Ruff ja Jaan Jaago. Selle eest, et kõik peo teemast ikka täpselt aru saaksid, vastutavad Utopia Entertainmenti tantsijad. Selleks, et külalistele õige valentinipäeva tunne juba peo alguses südamesse tuleks, jagatakse uksel kõigile number. Leides saalist sama numbri omaniku, ootavad mõlemat baaris üllatused. Facebookis üritusele registreerunud saavad sisse 5 euroga, teistele pilet 10 eurot.

Ööklubis Amigo on turismimessi Tourest 2014 ametlik afterparty Rootsi rock'n'roll bändiga Flat Foot. Tourest 2014 pileti, messikutse või eksponendikaardi alusel, samuti  VIP kaardi omanikule ning tema ühele kaaslasele sissepääs kogu öö tasuta, tavapilet 8 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles