Tallinn toetab jalgrattamajade rajamist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgrattad.
Jalgrattad. Foto: Kaarel Kala/Sakala

Linnavalitsus lisab projekti «Hoovid korda» raames toetatavate tegevuste loetellu rattamajade rajamise, sest suurtes elurajoonides puuduvad võimalused jalgrataste hoidmiseks.


Seoses kergliiklusteede võrgustiku arenguga on rattaliikluse osatähtsus Tallinnas tunduvalt suurenenud. Aasta aastalt suureneb vajadus rajada turvalisi rattahoidlaid lisaks kaubandus- ja muudele tõmbekeskustele ka elamute juurde.

«Kuna paljudes suurtes elamurajoonides, mis ehitati aastatel 1960-1990, puuduvad keldrid ning trepikodades ja koridorides keelavad tuleohutuseeskirjad jalgrataste hoidmise, on jalgrataste turvaline hoidmine probleemne. Loodame, et rattamajade rajamine aitab kaasa keskkonnasõbraliku jalgrattaliikluse propageerimisele ja edendab tervisesporti,» ütles abilinnapea Kalle Klandorf.

2014. aastal on linna eelarves korteriühistutele õuealade korrastamiseks eraldatud 395 000 eurot. Taotluste esitamise lõpptähtaeg on 3. märts 2014.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles