Tallinna garaažiboksist leiti ligi miljon salasigaretti

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühest garaažiboksist avastati ligi miljon salasigaretti.
Ühest garaažiboksist avastati ligi miljon salasigaretti. Foto: Maksu- ja tolliamet

Jaanuari lõpus avastasid maksu- ja tolliameti liikuvkontrollitalituse ametnikud Tallinnas, Lasnamäel asuvast garaažiboksist 923 400 Valgevene ja Vene Föderatsiooni maksumärkidega salasigaretti.

Juhtumi osas alustati kriminaalmenetlust, mida juhib Põhja ringkonnaprokuratuur, teatas EMTA pressiesindaja.

Tegemist on viimaste aastate ühe suurima avastatud salasigarettide kogusega. Viimati avastasid maksu- ja tolliameti ametnikud ülisuure koguse salasigarette koostöös Läti politseiga möödunud aasta aprilli alguses, kui Läti kaudu saabunud raudteevagunist avastati 1,9 miljonit sigaretti.

Maksu- ja tolliameti üheks eesmärgiks on jätkuvalt sigarettide salaturu osakaalu otsustav vähendamine. 2013. aastal pidas maksu- ja tolliamet kinni kokku 11,2 miljonit sigaretti ning 80,5 kg muid tubatooteid, kusjuures märkimisväärselt on suurenenud just Valgevene maksumärkidega sigarettide osakaal, moodustavad umbes poole kõigist salasigarettidest.

Turu-uuringu firma Nielsen regulaarse nn tühja paki uuringu kohaselt on 20,7 protsenti Eestis leitud tubakatoodete pakenditest võõramaiste maksumärkide ja tervisehoiatustega, mis on 3,3 protsenti vähem kui eelmisel perioodil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles