Pealinna tipprestoran Neh üllatab uue menüüga

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neh üllatab varakevadise (või hilistalvise) menüüga, mille koostajaks on Pädaste restoranide uus maitselooja Yves Le Lay. Menüüs tervitavad gurmaane siiaäkis põletatud kurgi, õuna ja selleriga, Rautsi talu peedid Esna talu kitsejuustuga, valik head ja paremat Muhu farmidest ja metsadest, grillitud lambasüda Sarapiku farmist rooskapsasa, lillkapsa ja pärlsibulaga, glasuuritud õun karamelli ja  Alvados´e jäätisega ning palju muud head-paremat.

«Olen menüü kokkupanekul tõukunud ennekõike loodusest, mis meid ümbritseb,» rääkis Pädaste restoranide uus maitselooja Yves Le Lay. «Kevad oma tõies ilus pole küll veel saabunud, nii et pistame rinda talvega, see on väga põnev aeg.»

Uus köögipealik kinnitab, et jätkab Põhjala saarte köögi traditsiooni. Nii mahuvad Põhjala saarte köögikontseptsiooni Muhu saar, kuid niisamuti Gotland, Bornholm, Åland, Öland ning naabersaared Saaremaa ja Hiiumaa. «Põhjala saared on oma toitumiskultuurilt lähedased, nii on see olnud sajandeid tagasi ning on nõnda tänapäevalgi,» sõnas ta.

Suurem osa Nehis pakutavast tuleb aga ikka Muhu- ja Saaremaalt, nagu Pädaste pealinnarestoranile kohane. «Need on suurepärase mekiga kvaliteetsed toiduained, see mõjutab kahtlemata ka mu roogasid. On suur rõõm töötada paigas, kus loodus sind ümbritseb ja inspireerib.»

Yves Le Lay on oma karjääri jooksul töötanud tipprestoranides nii Taanis, Šveitsis kui Norras: 2 Michelini tärniga pärjatud restoranis Relais & Châteaux Domaine de Châteauvieux Šveitsis, Relais & Châteaux Falsled Kro Taanis ning Kopenhaageni 1 Michelini tärni restoranides Herman ja Søllerød Kro. Olles juhtinud Moskva tänase päeva ühe populaarseima kohtumispaiga, Strelka, kööki, on ta naasmas selle juurde, mida ta peab oma kulinaarse rännaku tuumaks.

Kiika ka kööki: Tallinncity käis kaameraga Neh'i köögipoolt kaemas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles