Albert Asadullini kontsert / Концерт Альберта Асадуллина

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albert Asadullini kontsert / Концерт Альберта Асадуллина
Albert Asadullini kontsert / Концерт Альберта Асадуллина Foto: Kultuurikava.ee
Albert Asadullini kontsert toimub 26. aprillil kell 19.00 Tallinnas Vene Kultuurikeskuses.


“Mulle lihtsalt meeldib laulda ja seda rõõmu tahan jagada vaatajaga. Laul – on minu õnn”. Albert Asadullin.


Albert Asadullin – peterburgi rocki legend, venemaa estraadi üks eredamaid lauljaid. Talle on kõik jõukohane – lüürilised laulud armastusest ja rock, ooperiaariad ja folkloor.


Olles Repini nimelise peterburgi maalikunsti, skulptuuri ja arhitektuuriakadeemia tudeng, innustus Albert Asadullin muusikast ja hakkas laulma tolle aja populaarsetes rock-bändides. Räägiti noormehe imelisest häälest ning teda sõideti kuulama erinevatest linnadest. Laulja repertuaaris olid Beatles, Rolling Stones, Holies laulud. Vaatamata innustusele, jäi muusika tema armastatud tegevuseks.


Samal ajal ilmus nõukogude muusikaruumis Aleksandr Žurbini esimene rockooper “Orpheus ja Eurydike”. Etenduse autorite arvates vastas Orpheuse kujule kõige paremini just Albert Asadullin oma loodusliku siiruse ja erutava hääletämbriga.


Esimese nõukogude rock-ooperi “Orpheus ja Eurydike” esietendus toimus Leningradis 1975.aasta juulis. Ooperit saatis grandioosne edu ja tormikas resonants nii meie riigi kui välisriikide muusika-teatrielus. Suurt rolli selles mängis asjaolu, et Orpheusena esines Albert Asadullin. Peale esietendust ärkas veel kellelegi tundmatu kunstnik ja asjaarmastajast laulja kuulsana. Rock-ooperist sai nõukogude muusikas tavatu läbimurre, andes tugeva impulsi uue muusikasuuna tekkimiseks. Sellest sai märgatav ilming mitte ainult meie riigis, vaid ka välismaal. Etendust mängis üks ja sama kooseis enam kui 2500 korda, see kanti Guinessi rekordite raamatusse ning on pälvinud ülemaailmse muusikaajakirja “Music Week” (Suurbritannia) diplomi.


Nii algas artisti huvitav, lõputuid otsinguid täis teekond. Albert Asadullin esineb palju raadios ja televisioonis, võidab kodumaiseid ja rahvusvahelisi konkursse ja festivale, esitab edukalt peaosi rock-ooperites ja muusikalides. Tema soolokontsertidel kuulsate orkestritega, muuhulgas Georgi Garanjani orkestriga, on publiku seas kindel edu.


Peale laulja sooloesinemisi on lava kaetud justkui eluslilledest vaibaga.


Albert Asadullin – esimese tatari folk-rock-ooperi “Magdi” looja, mis oli üleskutse soo taassünnile, traditsioonide  ja vaimuelu säilitamisele. Tema tatarikeelne sooloalbum “Pärlid” osteti ära silmapilkselt.


Tahtest tahtmata meenutad Ludwig van Beethoweni sõnu: “Mis tuleb südamest, peab südameni ka viima”.


Suurepärase show “Hääl” (“Golos”), mille artist kinkis Peterburgile linna 300-nda sünnipäeva pidustusteks, võttis publik vastu vaimustusega! Selles värvikas etenduses avas ta inimhääle tõeliselt laialdased võimalused, esitades kolme sajandi erinevate stiilide ja žanrite hitte.


Albert Asadullini kontserdid toimusid  ääreni täis mitmetuhandelises "Oktjabrski" saalis Peterburgis, kus on esinenud sellised maailmakuulsad tähed kui Sting, Hose Carreras, Hvorostovski, Hugh Laurie, Vanessa May ja paljud teised. Laulja ühe kontserdi lõppedes kirjutas ajakiri Fuzz: "Piisab vaid kuulata, kuidas ta esitab Deep Purple "Child in Time", et veendumusega öelda - praegu laulab ta seda kõige paremini maailmas".


Praegu töötab laulja uue CD loomise kallal, millesse on lülitatud tema hitid ja teosed viimastest soolokontsertidest. Valmistab ette uut projekti "Maailma Muusika", mis avab veel ühe tema ääretu ande tahu: laulja esitas erinevate maailmarahvaste laule etnilises töötluses akustiliste muusikariistade saatel. Selle grandioosse show ideeks on ühendada inimesi läbi ühe, kõikidele inimestele mõistatava ja arusaadava keele - Muusika keele. Albert Asadullin on veendunud, et show kutsub inimeste südametes esile kõige siiramad tunded ning leiab meie planeedi erinevatest nurkadest tuhandeid uusi austajaid.


Artisti unikaalset vokaalannet on korduvalt märgitud maailma erinevate riikide massiteabevahendites. Albert Asadullini esinemine tagab täissaalid, kiiduavalduste ja positiivsete emotsioonide tormi... Seejuures on artist aval, siiras ja avatud esineja. Albert Asadullin - laste vokaalkonkursi "Hõbedane Orpheus" looja, laste estraadilaulu "Kuldvõtmeke" žürii esimees, annab meister-klasse, jagab oma suurt kogemust noorte vokalistidega, õpetab A.I.Herzeni nimelises Venemaa Riiklikus pedagoogilises ülikoolis. 2011.aastal loodi Gorki nimelise Kultuurimaja juures Albert Asadullini vokaalikool. Artisti loomeelu tähtsaks osaks on heategevus - kontserdid orbudele, invaliididele ja eakatele inimestele.


Albert Asadullin - "Venemaa teeneline artist", "Tatarstani Vabariigi rahvakunstnik", Lomonossovi ordeni "Väljapaistvate teenete ja suure isikliku panuse eest Isamaa kultuuri ja kunsti arengusse" kavaler, Ordeni "Venemaa au ja väärikus" kavaler, ordeni "Al Fahr" kavaler.


Albert Asadullini nimi on kantud "Ülemaailmsesse folk-, jazz-, pop- ja rockmuusika entsüklopeediasse", millesse on kantud XX sajandi kuulsamad muusikud.




Üritust toetavad INFORING AS, IVTV OU, SA UNIFEST, Eesti Komsomolskaja Pravda.



http://www.asadullin.com/



Piletite hinnad 10 € - 20 € (sõltuvalt istekohast)

Soodustusi ei ole



II rõdu kohad 5-12 ja 53-60 on piiratud nähtavusega

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles