Koerte jalutusväljak teeb naabrite elu põrguks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õismäel asub koerte jalutusplats elamutest eemal.
Õismäel asub koerte jalutusplats elamutest eemal. Foto: Mihkel Maripuu

Kui Juhkentali tänava elanikud kaebasid keskkonnaametile kõrvalasuvalt koerte jalutusplatsilt pidevalt kostva haukumise peale, soovitati neil munitsipaalpolitsei kutsuda.


Juhkentali 8 korteriühistu kurtis ametile saadetud kirjas, et koerte pidev haukumine häirib majaelanike kodu- ja öörahu.

«Siiani pole tulemusi andnud elanike korduv pöördumine koerteomanike poole palvega jalutusplatsil korda pidada. Koerteomanike suhtumine on olnud üleolev ja hoolimatu. Probleemi pole lahendanud ka Tallinna munitsipaalpolitsei teavitamine ebameeldivast olukorrast. Munitsipaalpolitsei loomapatrull on inimeste kaebustele reageerinud ja juhtinud koerteomanike tähelepanu korralagedusele koerte jalutusplatsil, kuid olukord püsib siiani muutumatuna,» kirjutas ühistu esindaja.

«Kõnealune küsimus on korduvalt arutlusel olnud KÜ Juhkentali 8 korteriomanike üldkoosolekul. Kuna seni rakendatud meetmed pole oodatud lahendust toonud, näeb korteriühistu siinkohal ainuvõimaliku lahendusena koerte jalutusplatsi teisaldamist või likvideerimist. Koerte haukumine jalutusplatsil on elanikke häirinud juba aastaid ja nüüdseks on see muutunud väljakannatamatuks,» leidsid nördinud majaelanikud.

Keskkonnaameti vastus kõlab pidevast lärmist tüdinud inimestele irvitamisena. Kõigepealt tänatakse ühistut probleemile tähelepanu juhtimise eest. Seejärel soovitatakse teha seda, mis ühistu kirja kohaselt tulemusi pole andnud, ehk kutsuda munitsipaalpolitsei.

«Koerte jalutusväljakud on ainsad avalikud kohad linnas, kus koeraomanik võib oma lemmiku ilma rihmata jooksma lasta. Tiigiveski pargi koerte jalutusväljak on kesklinna kolmest väljakust suurim ja haljasaladel heakorra tagamiseks väga vajalik. Seega oleme seisukohal, et väljaku teisaldamine või likvideerimine ei ole õigustatud ning avaliku korra rikkumisi tuleb menetleda üksikjuhtumi põhiselt ette nähtud korras,» seisab keskkonnaameti vastuses, mille on allkirjastanud keskkonnahoiu osakonna juhataja Peep Pobbul ja koostanud vanemspetsialist Triinu Saum.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles