Pakosta kogub tasulise parkimise vastu allkirju

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Pakosta.
Liisa Pakosta. Foto: Mihkel Maripuu

IRLi parlamendisaadik Liisa Pakosta alustas allkirjade kogumist pöördumisele «Hoidke Kalamaja hoove», millega inimesed saavad väljendada oma vastumeelsust tasulise parkimisala laiendamise vastu Kalamaja asumis.


«Tallinna volikogu ei tohiks eelarve täitmiseks elanikele lihtsalt jälle täiendavat maksu peale panna, pealegi suruks see otsus miljööväärtuslike alade õued veel rohkem autosid täis,» ütles Pakosta.

Tema sõnul ajab linna plaan parkimistasu kehtestada Kalamaja elanikud ja nende külalised marru, sest piirkonna tänavad ja liikluskorraldus on allpool igasugust arvestust.

«Osa tänavaid on üldse kõvakatteta, ühistransport pigem juhuslik ning jalgsi ja rattaga liiklemiseks on väga kehvad võimalused,» sõnas Pakosta. Ta peab kahetsusväärseks, et linn surub elanike autod majahoovisesse, kus on parkimine tasuta, sest hoovid on mõeldud inimestele, mitte autodele.

Pöördumisega tahab ta anda Tallinna linnavolikogule märku, et sotsiaaldemokraatliku ja keskerakondliku linnavalitsuse otsust elanikele tasuline parkimisala teha ei tohiks volinikud elanike vastuseisule tuginedes otsusena vastu võtta.

Pöördumisele saab toetust avaldada veebaadressil http://petitsioon.ee/hoiame-kalamaja-hoove, paberkujul eesti- ja venekeelseid allkirjalehti saab Liisa Pakostalt (tel 502 6191, e-post liisa@pakosta.ee).
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles