Edgar Savisaar küsib: miks oleme venelaste suhtes nii väiklased?

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Karli Saul/SCANPIX

Tallinna linnapea Edgar Savisaar kutsub oma blogi olümpiateemalises postituses eestlasi üles mitte nii väiklased olema kõige suhtes, mis tuleb ida poolt.

«Istusin eile Fitši areenil, nautisin lahti rulluvat etendust tuhandete inimeste seas ja tundsin heameelt venelaste lavastuse üle, mis neil kindlasti kergelt ei tulnud,» kirjutas Savisaar.

«Mõtlesin selle üle, miks oleme nii väiklased, miks püüame esitada halvas valguses seda, mis tuleb ida poolt. Hale meel oli selle üle, et tegelikult vähemalt osa meie jutust ei ole usutav ei teistele ega isegi meile enestele. Tegelikult oli ju spordipidu võimas. Lavastus vääris tähelepanu, kuigi ma ei tea kui palju sellest Eesti meediasse jõuab,» mõtiskles Savisaar oma blogiveergudel.

«Esiteks, Peterburi spetsiaalne väljatoomine oli omapärane. Selle lavastuse pealinn oli Peterburi, aga mitte Moskva. Teiseks, ei sõnagi Teisest maailmasõjast ja Venemaa suurest võidust seal. Kolmandaks, isegi kosmose lendudele ei olnud erilist tähelepanu, kuigi Tereškova oli üks neist, kes kandis Olümpia lippu. Sellel etendusel oli nõrku kohti. Ta oli liiga pikk ja detailidega üleküllastunud, aga see ei muuda üldist pilti - meeleolukat ja suurejoonelist,» annab Savisaar lõpliku hinnangu vaatemängule.

«Venemaa kirjutab need Olümpiamängud oma viimaste aastate võitude nimistusse. Olümpiamänge ei tohiks hinnata kellegi poliitilise võiduna või kaotusena, sest see on ikkagi spordipidu. Paraku nendele mängudele hakati hinnangut andma enne, kui mängud jõudsid alata. Mina hoian pöialt, et Sotšis oleks palju võitjaid ja üldse ei oleks kaotajaid. Ei eestlaste ega ka mitte teiste hulgas. Ärme oleme enam väiklased, oleme iseendast suuremad. See mõjuks meile hästi,» usub Savisaar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles