Ninasarvik tähistas sünnipäeva lumiselt

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kigoma lumel.
Kigoma lumel. Foto: Inari Leiman

Tallinna loomaaia elevandimajas tähistati 7. veebruaril Ida-Aafrika teravmokk-ninasarvik Kigoma 4. sünnipäeva.

Saksamaal Berliini loomaaias sündinud Kigoma saabus koos Krefeldist pärit emase teravmoka Kibibiga Tallinna 27. aprillil möödunud aastal. Kigoma elust Tallinna loomaaias saab ülevaate loomaaia kodulehe rubriigist «Loomaaia loomalood». Pehmete talveilmadega näeb ninasarvikuid ka lumises õueaedikus jalutamas.

Mao-aasta lõpetuseks sai 26. jaanuaril kahe munaga maha stepi-vaskusside paar. Tuulast 1991. aastal Tallinna saabunud jalutute sisalike üks muna oli küll mäda, kuid teine paigutati soojenduslambi alla haudele.

Veebruari algus tõi kahele Kameruni kääbuskitsele kolmikud. Õnneks pole sellest häda, sest suures karjas leidub ikka mõni kitsemammi, kel oma poja toitmisest piima üle ja kes seda võõrale näljasele tallekesele ei keela.

Habekotkad hauvad. Varakult pesitsema harjunud kaljukotkapaar harjutab juba pesal istumist. Raisakotkastele anti ette pesamaterjal, millega nad kohe ka pesa kohendama asusid.

Nädala keskel allasadanud jäävihm sundis majakesse paigutama eaka kulaanimära. Nüüd saab ta soojas latris nädalajagu päevi põdurat tervist turgutada.

Loomaaiatöötajad tegelevad loomade kokkuarvamise ja möödunud aasta tegemistest aruande vormimisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles