Põhja-Tallinna halduskogu liige: tasuline parkimine probleemi ei lahenda

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päeva ajal Salme tänaval autoprobleemi ei ole, hull on asi kohalike sõnu kultuurikeskuses toimuvate ürituste ajal.
Päeva ajal Salme tänaval autoprobleemi ei ole, hull on asi kohalike sõnu kultuurikeskuses toimuvate ürituste ajal. Foto: Priit Simson

Põhja-Tallinna sotsiaaldemokraadist halduskogu liige Lisette Kampus märkis, et oli vaid aja küsimus, millal kerkib esile plaan Kalamajas parkimise tasuliseks muutmisest, sest teised kesklinnaga piirnevad asumid on tasulised. Aga tema sõnul ei tohi parkimiskorraldust muutes ära unustada, et elanikega tuleb asi enne läbi arutada.


Kampus sõnas, et on Salme tänava elanikuna paaril korral Salme keskusele kaevanud, et ürituste korraldajad peaksid mõtlema ka parkimise korraldamisele. «Korraldaja peaks hoolitsema selle eest, et tänavaid ja väravaesiseid kinni ei pargitaks,» ütles Kampus.

«Aga ega see tasuline parkimine Salme ümbruses probleemi ei lahenda,» tunnistas ta. Seal on õhtused üritused ja mure on selles, et Salme ümber on palju rohelist, mis tegelikult on transpordimaa. «Kas me tahame seda rohelist parklaks muuta? Ei taha. Seal on asju, mille kohta õiget lahendust ei olegi kohe öelda ja sellepärast olemegi seda meelt, et asja tuleb arutada.»

Ta nentis, et olukord on keeruline selles mõttes, et kõik ülejäänud kesklinnaga piirnevad asumid on tasulised parkimisalad. «Põhimõtteliselt olen seda meelt, et kui elan nii kesklinna ja vanalinna läheduses, siis see on minu valik autot omada. Sellest mõttekäigust olen ma asjaga põhimõtteliselt nõus, et kui ma reostan linna õhku ja kulutan tänavaid, siis ma peangi selle eest natukene rohkem maksma.»

Iseküsimus on see, kuidas aga seda kõike teha nii, et asi mõistlikult korraldatud oleks. «Selleks ongi vaja kokku võtta kõik asjast huvitatud pooled ettepanekute esitamiseks,» märkis Kampus.

«Järgmine halduskogu istung on 15. juunil ja kindlasti kerkib küsimus ka seal,» lisas ta.

Eelnõu menetlemise protsess näeb välja nii, et linnavalitsus saadab eelnõu volikogule, kus seda menetlevad volikogu komisjonid. Sellest koalitsioonist on komisjonidesse kaasatud aga ka asumite seltsid. «Tegelikult on esimene koht, kus elanikud saavad juba väga tugevasti trummi põristada, needsamad  komisjonid. Kui komisjonis need eelnõud heaks kiidetakse, alles siis jõuab asi suurde saali. Tähtis ongi see, et asja oleks enne jõutud Põhja-Tallinnas arutada,» rääkis Kampus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles