Galerii: kuradikäepuu ja ussilõks näitavad trikke

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Botaanikaaias on 16. veebruarini avatud «trikitavate» taimede näitus. Vaataja saab näitusel utvudaussilõksu, kuradikäepuu, trühvelõie, sinisõrme ja isegi montserrati pribiga. taimedega, kes kasutavad mitmesuguseid nupukaid saagipüüdmismeetodeid ja -vahendeid.

«Nagu inimeste hulgas on nutikaid ja vähem nutikaid, silmapaistvaid ja naljakaid olendeid, nii võib ka taimede seas leida väga omapäraseid ja erilisi eksemplare. Mõned taimed on niivõrd jahmatava välimusega, et ajavad lausa hirmu peale, teised samas hoopis hingematvalt kaunid,» seisab näituse tutvustuses.

«Mõnedest taimedest on parem suure kaarega mööduda, kui te just ei soovi tunde kestvaid piinavaid aevastushooge saada. Üllatavad on taimede nutikas kohastumine vees, õhus ja maismaal. Taimed on välja mõelnud ka mitmesuguseid nupukaid saagipüüdmismeetodeid ja –vahendeid ning tolmeldajate ligimeelitamiseks on neil samuti varuks erinevaid peibutisi ja riukaid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles