Baltmanilt härradele: kevadsuvi 2014

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Baltmani kevadsuvise kollektsiooni märksõnaks on mugavad lõiked ja värsked ning mehelikud värvikombinatsioonid, mis loovad stiilselt muretu ja mitmekülgse garderoobi.

Klassikaliselt ranged vormid mahenevad märgatavalt soojade ilmade saabudes. Üha rohkem annab suvegarderoobile tooni kuurorti-teema, mida serveeritakse siiski väljapeetult.  Puhkuse-teemalised mustrid ja siluetid on asetatud pehmema struktuuriga lõigetesse ja ka populaarne puhkusesärk saab tänapäevase vormi. 

Argisest viivad eemale kirkad värvikombinatsioonid  ja taasavastatud retromustrid. Kirgas taevasinine on kevadsuvise värvipaleti tuumaks, sinisele sekundeerivad marjased punased toonid ning jahedad suvised hallid. Materjalidest on esiplaanil pehmed ja siledad puuvillakangad, linane ning linase erinevad segud, puhas kanep, kerged villased, puuvillased teksa- ja satiinkangad. Kõik äärmiselt mugavad ja sõbralikud materjalid. Sellele hooajale annavad tooni erinevad ruudud – korrapäratu Madras ja korrapärane aknaraami-ruudustik. Samuti on palju märgata klassikaliselt meremehe särgilt pärit triipe ja ka lillemustreid.

«Kõik see on asetatud klassikaliselt väljapeetud vormi, mis lubab enesekindlalt siseneda kõikjale, kuhu elu ühe tõeliselt stiilse härrasmehe viib,» lubab kollektsiooni tutvustus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles