Illusioonid / Иллюзии

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Illusioonid


Ivan Võrõpajev



Etenduse kestus: 1 h 30 min




Lavastus: Pavel Zobnin (Moskva)


Tõlge eesti keelde: Ilona Martson (Tallinn)


Helikujundus: Aleksandr Žedeljov (Vene Teater)



Moskva lavastaja Pavel Zobnin näitas esimeses Tallinna teatrilaboris eskiisi Ivan Võrõpajevi näidendist „Illusioonid“. Eskiisi hinnati kõrgelt ja sellest arenes lavastus, mis oli mõeldud mängimiseks kahes variandis: Tartu Uue Teatri näitelejate ja Vene Teatri näitlejatega. Esimest varianti on vaatajad juba näinud Vene Teatri 65. sünnipäevaks ette valmistatud programmis.



9. märtsil on „Illusioonide“ esietendus, kus teevad kaasa Marina Malova, Tatjana Kosmõnina, Artjom Garejev ja Dmitri Kosjakov.



Pavel Zobnin on lõpetanud GITISe (professor S. Ženovatši kursus). Tema lavastajatööde hulgas on T. Williamsi „Klaasist loomaaed“ Omski Draamateatris, Vampilovi „Möödunud suvel Tšulimskis“ Kemerovo Oblasti Draamateatris, Shakespeare’i „Perikles“ teatris Severnaja Stsena (Novõi Urengoi), B. Frieli „Tõlkijad“ Prokopjevo Draamateatris. Ivan Võrõpajev on vene näitleja, lavastaja ja näitekirjanik. Ta on saanud mitmeid auhindu, nagu Kuldne Mask (lavastus „Hapnik“), festivali Kinotavr žürii eridiplom ja 63. Veneetsia Filmifestivali sõltumatu noortežürii auhind Kuldlõvipoeg (film „Eufooria“).



„Illusioonide“ lavastuse eriline efekt saavutatakse sellega, et publik näeb end pidevalt peeglist, samas peeglis peegelduvad ka näitlejad ning niimoodi on nii näitlejad kui publik sündmuste võrdväärseteks osalisteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles