Fotod ja video: Baltika viis poodlejad juba suurde suvesse

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hoolimata asjaolust, et publik sammus moeetendusele veel mööda lumist rada, viis Baltika Grupi kevadsuve parimate palade esitlus publiku suurde suvesse: värvikireva šõuga murdsid talvekaamosest läbi Monton, Ivo Nikkolo, Bastion, Baltman, Mosaic ja Blue Inc London.

Kuus  moe-show'd avasid uue hooaja olulisemad trendid ning annavad aimu sellest, mida toovad meie tänavapilti kevad ja suvi. Eesti disainerite loodud kodumaiste kaubamärkide kollektsioonid jõuavad praeguseks ostjateni üle Euroopa nii veebipoe, eri paigus asuvate kaupluste, frantsiisi kui ka hulgimüügi kaudu.

Moeõhtusse lisas kevadist tunnet oma esinemisega laulja Mari Pokinen, kes samuti kandis  helesinise põhjaga suvekleiti Montoni kollektsioonist. Õhtu muusikalise tausta eest hoolitses DJ Bad J.

Professionaalsete modellide kõrval tegid moelaval debüüdi ka DJd Joosep Järvesaar ja Mihkel Sillaots, lauljad Karl-Erik Taukar ja Karl-Kristjan Kingi ning jalgpallur Ragnar Rump, erikülalisena oli laval tänavatantsutrupi JJ-street tantsija Prantsusmaalt.

Baltika Grupi brändingu- ja jaekaubanduse arendusdirektor  Maire Milder rääkis intervjuus Tallincityle, et tema meelest on nende kollektsioonide eeliseks kombineerimisvõimalus. «Inimesel on võimalik valida, kas olla pealaest jalatallani tagasihoidlik ja väljapeetud või lisada sinna värvikirevaid aktsente, näiteks lilleline pluus või seelik,»  rääkis ta.

Montonilt kevadsuvel 2014

Tänavune kevadsuvi on kõike muud kui igav! Garderoobid vallutab Montoni pulbitsev värvide, mustrite ja meeleolude voog, mis annab igale nädalale ja kuule oma põneva varjundi. Kollane ja eriti kahvatukollane on kevadise naistekollektsiooni üks lemmikuid, mängides formaalsemate rõivaste neutraalsete toonide keskel peamise värvi rolli. Naiste kevadiste jakkide-pükste-kleitide siluetid on kuuekümnendate algusest inspireeritud.

Meestegarderoobi läbivaks motiiviks on kevadel geomeetrilised läbilõiked ja kandilised mustrid. Must-valge-hall kooslus on nagu piksliteni suurendatud must-valge foto,  millel tugeva aktsentvärvina eristub punane. Ilmade soojenedes lisanduvad kirkad värvid ning loodusfotode trendist tulenevalt ka näiteks t-särgi printi sisse toodud töödeldud lille motiiv.

Kui kevad saab rohkem jõudu, tuleb naiste garderoobi vanade postkaartide pehme värvigamma - kahvatusinine, pehme hall, pastelne roosa ja pisut roostekarva punakaspruun ning aegade hämarusest välja toodud  prindid ja mustrid loovad mahedalt romantilise meeleolu.

Kuid mitte ainult värv ei ole sellel hooajal meeleolu looja. Alustades eriti vinge Peruu mustriga ja jõudes välja palmipuude prindini - sellel hooajal on garderoobi oodata tõeliselt kirevat elu! Prindid ja mustrid on peamised tegijad ning uuenduseks traditsioonilistele lillelistele printidele on  seekord mängus terve botaanikaaed sh digitaalselt genereeritud õied. Uudsust näeb kõikjal, ka graafilistes printides - triibu, ruudu ja täpimustrid koos modernsete kunstist inspireeritud teemadega.

Tõeliste trendijärgijatele on naistekollektsioonis laiad maskuliinsed püksid, alt kitsenevad plisseeritud püksid ja kõik püksseelikute versioonid. Klassikutele meeleheaks on saadaval ka suur valik kitsalõikelisi pükse kas eriliste detailide või värvikirevate printidega. Kui asi puudutab seelikuid, on moelavadel mini ja midi pikkusega seelikute üleküllus. Plisseeritud, prinditud, asümmeetrilised, koordineeritud –  Montoni selle hooaja kevad-suvises kollektsioonis tulevad nad lehvides kõik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles