Rajasalu: harjumaalased peavad Rail Balticu trassist võitma

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Rajasalu.
Ülle Rajasalu. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Harju maavanem Ülle Rajasalu ütles Rail Balticu raudteetrassi variante kommenteerides, et lõplik valik peab maakonna elanikele kasu tooma.

«Tahan alati rõhutada, et Harjumaa inimene peab ka võitma sellest Rail Balticu trassist. Kui ei sõida kiir- ega kaubarongid, peaksime suutma seda kohaliku transpordi jaoks kasutada,» rääkis Rajasalu eile Vikerraadio saates «Reporteritund».

«Meile väga meeldiks teha Tallinnaga koostööd, kuhu tuleb reisiterminal ja raudtee võiks hakata minema Tallinnast välja mööda Järvevana teed,» rääkis maavanem, põhjendades, et seal tasuks raudtee rajamine end suure inimmassi tõttu ära. Samuti on keskkonnaministeerium seda parimaks variandiks nimetanud, lisas ta.

Rail Balticu juhtkomitee otsustas täna lisada raudtee Harjumaa trassivariantide hulka Tallinna ringtee variandi, mis Rajasalu sõnul Harjumaale samuti kompromissvariandina sobiks. «Meie ettepanek võeti kaalumisele ja sellega läheme edasi, see on üks võimalikest variantidest,» ütles Rajasalu Postimehele ringtee trassi kommenteerides.

«Kindlasti saab see ringtee olema paras pähkel tehnilise lahenduse poolest ja kindlasti väga keerukas,» lisas maavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles