Sotsid ei ühinenud Kõlvarti umbusaldamisega

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Laats.
Lauri Laats. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraadid teatasid, et ei ühine opositsiooni poolt kavandatud abilinnapea Mihhail Kõlvarti umbusaldamisega, leides et Tallinna hariduselu puudutavaid otsuseid teeb linnapea Edgar Savisaar isiklikult, mistõttu pole mõtet tema käsutäitjaid umbusaldada.


«Tallinna linnavolikogu Sotsiaaldemokraatliku fraktsioon jõudis täna pärast abilinnapea Mihhail Kõlvartiga kohtumist seisukohale, et ei näe põhjust ühineda parempoolsete erakondade fraktsioonide poolt algatatud umbusaldusavaldusega, millega üritatakse veelgi rohkem üles kütta poliitilist vastasseisu eesti ja vene kogukondade vahel,» teatas sotside pressiesindaja.

«Abilinnapeaga kohtudes arutasime kolme põhiteemat – koolivõrgu korrastamine koolide liitmise teel, erakoolide rahastamine ja Tallinna Vene lütseum,» ütles SDE volikogu fraktsiooni esimees Lauri Laats.

«Meie arvates on koolivõrgu korrastamine vajalik, kuid siin tuleb leida kompromissid lastevanemate ja olemasoleva personaliga nii, et õppekvaliteet ei kannataks. Mis puudutab erakoolide rahastamises tehtud muudatusi 2010. aastal, siis tekitavad nad siiani vaidlusi ja õigustatud küsimusi. Aga vaatamata sellele, et käimas on põhiseaduslik vaidlus linna ja riigi vahel, tuleb linnal kohtuotsuse selgumiseni ikkagi kehtivast seadusest tulenevaid kohustusi täita. Lapsed ei tohi mingil juhul kannatada!» lisas Laats.

Tallinna Vene Lütseumiga seotud probleemid tulenevad aga Laatsi sõnul venekeelse gümnaasiumiõppe ebaõnnestunud üleminekust eestikeelsele õppele. Olukord, kus riik ei võimaldanud Tallinnal Vene lütseumi baasilt luua erakooli, tekitaski tugiteenuseid ja täiendõpet pakkuva SA Tallinna Vene lütseum, mille tegevus on problemaatiline ja küsimusi tekitav.

«Kohtumine abilinnapeaga andis meile veendumuse, et pealinna haridusvaldkonnas valitseva segaduse eest tegelikult kannab täisvastutust linnapea Edgar Savisaar ja seetõttu ei näe me põhjust umbusaldada tema suuniseid elluviivat abilinnapead,» põhjendas Laats.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles