Ojasoo: kultuuripealinna muredes on süüdi nii linn kui riik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit 
Ojasoo
Lavastaja, 
teatri NO99 
kunstiline juht
Tiit Ojasoo Lavastaja, teatri NO99 kunstiline juht Foto: TPM

Teater NO99 kunstilise juhi ja direktori Tiit Ojasoo hinnangul on kultuuripealinna probleemides roll mängida nii linnal kui riigil, kuid nüüd tahaks ta ilma valimispropagandaks muutumata kultuuripealinna programmi edasi teha.

Kuigi kultuuripealinna programmi kava ilmumisest on möödas kaks nädalat, ei ole sellest veel avalikkuses väga palju räägitud. Tiit Ojasoo tõdes «Terevisioonile» antud intervjuus, et kultuuripealinna projekti ümber on käinud liigne ažiotaaž.

«Kui mingi asjaga on nii palju negatiivseid emotsioone seotud, siis head energiat tappa on kerge,» pidas Ojasoo põhjuseks.

«Mõtlesin pikalt, miks kultuuripealinnaga niimoodi on läinud ja ei oskagi öelda, kumma süü suurem on, kas riigi või linna oma - ühed mustad mõlemad,» sõnas Ojasoo «Terevisioonile».

«Ka seestpoolt vaadates - ma nüüd hea meelega teeks seda kultuuripealinna ja programmi, ma tõesti ei taha ei riigi ega valitsuse mingiks valimispropangandaks muutuda selle käigus,» ütles lavastaja.

Ojasoo nentis, et kultuuripealinna programmist, millega paar aastat tagasi alustati, on väga vähe järele jäänud, kuna eelarvet on kärbitud mitu korda, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Ilmselt saab siin süüdistada ka meie rasket majanduslikku olukorda, aga ma arvan, et rohkem peaks mõtlema hirmu peale,  kes kellele ära teeb, kas riik linnale või linn riigile,» märkis Ojasoo.

«Ma arvan,et see raha, mis kultuuripealinna jaoks on planeeritud, ei kuulu ühelegi erakonnale, vaid kultuuri tegemisele ja inimestele /.../ Ma loodan, et programm, mida lõppkokkuvõttes 2011 näha saab, on suurem kui erakonnad ja nende hirmud,» lõpetas teatrijuht.

Kultuuripealinna programmis on keskmiselt viis tähtsamat igakuist sündmust, nende hulgas ka NO99 Põhuteater.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles