Politsei tabas vanuritelt raha väljapetmises kahtlustatava leeduka

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei tabas Tallinnas Leedu kodaniku, keda kahtlustatakse kelmuses.
Politsei tabas Tallinnas Leedu kodaniku, keda kahtlustatakse kelmuses. Foto: PPA

Politsei tabas Tallinnas Leedu kodaniku, keda kahtlustatakse kelmuses, mille käigus vanainimestelt peteti välja raha väidetavalt nende lähedastega juhtunud õnnetuste lahendamiseks. 

29. detsembrist kuni tabamiseni 6. jaanuaril helistas tundmatu isik Tallinnas elavatele venekeelsetele vanainimestele ning tutvustades end politseinikuna, pettis välja sularaha erinevate legendidega õnnetustesse sattunud lähedastest, kes nagu vajaksid probleemidest pääsemiseks kohe raha. Vanurite käest käis raha vastu võtmas 25-aastane Artur, kelle politseinikud 6. jaanuaril kahtlustatavana kinni pidasid.  

Praegu on politseile teada viis juhtumit, kus Artur käis pärast telefonikõnet vanuritelt raha vastu võtmas, neist kolmel juhul anti talle 450 kuni 750 eurot. Samas on alust arvata, et kannatanuid on rohkem.

Politsei palub kõigil, kes on saanud kirjeldatud sisuga telefonikõnesid ja maksnud raha fotodel kujutatud isikule, anda sellest teada politseile telefonidel 612 4798, 612 4892 või 511 2273.

Viktor Brujev Põhja prefektuuri varavastaste kuritegude talitusest tuletab meelde, et ükskõik millise õnnetuse või vahejuhtumi puhul politseinikud sellelaadseid kõnesid ei teeks. «Inimesed peaksid väga kriitiliselt suhtuma igasse nõudesse anda kellelgi võõrale sularaha,» ütles Brujev.

Brujevi sõnul tuleks sellise kõne puhul esmalt ise helistada lähedasele, kellega väidetavalt õnnetus on juhtunud. «Samuti tuleks sellisest kõnest koheselt teatada politseile ning keelduda raha maksmisest,» ütles Brujev.

Kuna kannatanud on vanemas eas inimesed, tuleks Brujevi sõnul noorematel on vanemate lähedastega põhjalikult rääkida sellisest petuskeemist. «Kindlasti tuleks veenduda, et vanurid mõistaksid, kuidas selliste kõnede puhul käituda,» ütles Brujev

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles