Tallinna linn lõpetas tule ja jää peo toetamise

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tule ja jää pidu Mustamäel, Sääse keskuse juures asuval haljasalal.
Tule ja jää pidu Mustamäel, Sääse keskuse juures asuval haljasalal. Foto: Toomas Huik

Ligi 20 aastat kestnud üritustesari «Tule ja jää pidu» ei jätku enam, sest korraldaja Indrek Lehe sõnul mindi vastuollu ühe juhtival positsioonil oleva ametnikuga ja linn enam ligi 20 000 euroga ei toeta.

Ettevõtja Indrek Leht tõdes intervjuus «Pealtnägijale», et linna puhul on toetuste keelamine suhteliselt harv sanktsioon, vahendab ERRi uudisteportaal.

Leht ise peab toetuse keelamise põhisüüdlaseks kultuuriväärtuste ameti juhatajat Aini Härmi ning kuna viimane on haiguslehel, selgitas ameti seisukohta kultuuriosakonna juht Lennart Sundja, kelle sõnul on toetuste peatamise taga on see, et ürituse korraldaja ei ole suutnud lihtsalt aruandlust korda ajada.

«Lepingu aruande juures on Indrek Leht esitanud kuludokumentide koondtabeli ehk arved, mis projekti juurde kuulus, ja sealhulgas märkinud ära lahtrisse, millal oli tasumise kuupäev. Järelkontrollis selgus, et osad arved, mille puhul ta on märkinud, et on tasutud 2012. aasta lõpus või 2013. aasta algul, on tänaseni maksmata,» lisas ta.

Leht kinnitas, et valeandmeid esitatud ei ole, need on otsitud põhjused ning näiteks toodud aruanded kinnitati juba märtsis 2013.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles