Saue linn: Saue valla ühinemisettepanek oli õigustühine

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saue linna vapp.
Saue linna vapp. Foto: Saue linnavalitsus

Saue linnavalitsuse taotlusel Saue valla ühinemisettepaneku õiguspärasust kontrollinud Harju maavanem leidis, et vallavolikogu poolt 26. juunil tehtud ettepanek oli õigustühine.

Ühinemisettepaneku õigustühisus seisnes selles, et kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse kohaselt peab volikogu omavalitsuse tegevuse lõpetamise ning uue omavalitsuse moodustamise poolt hääletama enam kui pooled volikogu liikmed.

17-liikmelises Saue Vallavolikogus hääletas ühinemisettepaneku esitamise poolt kaheksa saadikut. Kvalifitseeritud häälteenamus aga nõuab vähemalt 9 liikme poolthäält, teatas Saue linnavalitsus.

Maavanem Värner Lootsmann tegi oma korralduses Saue vallavolikogule ettepaneku viia oma otsus seadusega vastavusse.

26. juunil saadetud pressiteates leidis Harju maavanem Värner Lootsmann, et Saue vallavolikogu otsus teha Saue linnale ettepanek ühinemiskõneluste alustamiseks oli igati tervitatav.

Saue linnapea Orm Valtsoni sõnul oli ilmselt tegemist üksikute poliitiliste jõudude sooviga endale tähelepanu tõmmata.

«Tegemist oli eksitava infoga, mis pani halba olukorda maavanema, kes igati tervitas sellist otsust, olles seejärel sunnitud tõdema, et see otsus on seadusega vastuolus,» ütles Valtson.

Eelmisel nädalal teatas Rae vald oma soovist ühineda Kiili vallaga ning Harju maavanem on ka selle üle juba rõõmu tundnud. Kiili vallajuhid on aga teatanud, et nad ei pea plaani Rae vallaga ühineda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles