Lugeja küsib: kas parkimiskontrolörid peavad tegema kuus 375 trahvi?

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühisteenuste meeldetuletus südalinnas parkiva auto klaasipuhastaja vahel.
Ühisteenuste meeldetuletus südalinnas parkiva auto klaasipuhastaja vahel. Foto: Toomas Huik

Tallinncity.ee lugeja küsib, et kas vastab tõele viimasel ajal levima hakanud väide, et kõik Ühisteenuste parkimiskontrolörid peavad tegema kuus vähemalt 375 trahvi


Vastab Ühisteenuste parklate müügi- ja linnaparkimise juht Martin Tubalkain:

Seda kindlasti mitte. Trahviotsuste kirjutamine ei ole kindlasti ühelegi kontrolörile ühikuliselt ette määratud. Me oleme alati öelnud ja ütleme ka praegu: meie ülesanne ei ole trahvimisega raha teenida, vaid suunata parkijad seaduskuulekusele nii, et kõik sõidukid pargiksid vastavalt sellele korrale, mis vastavas parklas kehtib. Kui esineb rikkumine, siis kontrolör otsustab ise, kas teha hoiatus või leppetrahv.

Kontrolörile ei saakski ju ette kirjutada, kui palju trahve teha, sest neid ei saa ju olla rohkem kui rikkumisi. Kui inimene maksab parkimise eest ja parkimisluba on nähtaval kohal, siis ei saa keegi talle trahvi teha ja see ei olegi meie eesmärk.

Meie eesmärk on see, et kõik autojuhid järgiksid autot parkides seda korda, mis on antud alal kehtestatud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles