Tallinn on maailmas elukvaliteedilt 89. linn

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välikohvikud Raekoja platsil.
Välikohvikud Raekoja platsil. Foto: Peeter Langovits

Rahvusvahelise konsultatsioonikontserni Mercer Human Resource Consulting värske uuringu järgi on Tallinna 221 maailma linna seas elukvaliteedilt 89. kohal.


221 maailma linna hõlmava uuringu andmetel on kõige kõrgem elukvaliteet Austria pealinnas Viinis, järgnevad Šveitsi linnad Zürich ja Genf. Neljandal kohal on Vancouver Kanadas ja viies Auckland Uus-Meremaal.

Esikümnes on veel Saksa linnad Düsseldorf, Frankfurt ja München, Šveitsi pealinn Bern ja Austraalia linn Sydney.

Balti riikide pealinnadest on kõrgeim elukvaliteet Leedu pealinnas Vilniuses, mis on 79. kohal. Läti pealinn Riia on Tallinnast kaks kohta tagapool - 91. kohal.

Rootsi pealinn Stockholm on elukvaliteedilt 20. ja Soome pealinn Helsingi 35. kohal.

Ukraina pealinn Kiiev on 161. ja Venemaa pealinn Moskva 166. kohal. Tabeli viimasel, 221. kohal on Iraagi pealinn Bagdad.

Mercer Human Resource Consulting koostab oma iga-aastase linnade elukvaliteedi tabeli, arvestades 39 indikaatorit.

Muuhulgas on linnade edetabeli koostamisel arvestatud kuritegevuse taset, poliitilist stabiilsust, pangateenuste taset, isikuvabadusi, tsensuuri olemasolu, sportimisvõimalusi, koolivõrku, ühistransporti, kliimat, looduskatastroofide tõenäosust, tervishoidu, keskkonna saastatust, igapäevaeluks vajalike kaupade kättesaadavust ja palju muud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles