Haridusministeerium Vene lütseumist: pidasime vajalikuks enne politseisse pöördumist ise kontrollida

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Linnamäe Vene lütseum on üks viiest koolist, mis soovib gümnaasiumis vene õppekeelt kasutada.
Tallinna Linnamäe Vene lütseum on üks viiest koolist, mis soovib gümnaasiumis vene õppekeelt kasutada. Foto: Priit Simson

Haridus- ja teadusministeerium on üllatunud Tallinna linnavalitsuse ründavate väljaütlemiste ja valuliku reaktsiooni üle, mis puudutavad Tallinna Vene lütseumi nimelist asutust.


Koolitustegevus peab olema läbipaistev ja seaduslik – seadused on kõigile täitmiseks, leiab ministeerium.

Ministeeriumi asekantsler Mart Laidmetsa sõnul peab ministeerium olema infomeeritud haridusega seotud probleemidest kogu riigis. «Kui ministeeriumil tekib põhjendatud kahtlus ühe või teise õppeasutuse tegevuse seaduslikkuse suhtes, siis ei saa me jääda kõrvalvaatajaks. Käeoleval juhul tekkis kahtlus, kas sihtasutuse Tallinna Vene lütseum tegevus vastab seadustele. Peame õigeks, et enne kui pöörduda politsei poole ebaseadusliku majandustegevuse kahtlusega, püüame ise teada saada, millega ja millises mahus on tegemist,» selgitas Laidmets.

«Ministeeriumi ja maavalitsuse ekspertide esmaspäevase külastuse sihiks oligi teada saada, kas sihtasutuse tegevus on seaduslik. Kohtumine ja infovahetus toimus avatud, avameelses ja mõistvas õhkkonnas,» lisas ta.

«Kuna tõendamist leidis fakt, et sihtasutuse pakutud koolituse maht eeldab koolitusloa olemasolu, siis edastasime sihtasutusele ka sellekohase märgukirja ning viitasime, et sihtasutuse põhikiri tuleb viia vastavusse tegeliku olukorraga – kui eesmärgiks on täienduskoolitus, siis ei saa pidada kooli põhihariduse ja üldkeskhariduse omandamise võimaldamiseks,» ütles ministeeriumi välishindamise osakonna juhataja Ain Tõnisson.

«Mis puutub ajaloo ja ühiskonnaõpetuse õpetamisse, siis ministeeriumile anti materjal, mis viitab, et eelmise aasta märtsist novembrini õpetati üheksakümnele õpilasele üheksat õppeainet, sealhulgas ajalugu ja ühiskonnaõpetust, koostöös Moskva Kaasaegse Humanitaarakadeemiaga,» lisas ta.

«Ma ei tea, kust niisugune info on võetud. Võin välja pakkuda, et sihtasutuse koostöö pilootprojekt koos Venemaa ülikooliga, kus testiti arvutiõpetust ja võimalust kasutada arvutit ja internetti erinevate ainete õpetamiseks. Seal testiti erinevaid aineid ja kui seda peetakse Vene ajaloo õpikuteks, siis siin pole tõepoolest midagi kommenteerida,» rääkis Kõlvart selle kohta tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles