Keila peab Keila Päeva

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keila haigla.
Keila haigla. Foto: Priit Simson

Laupäeval, 29.mail tähistab Keila linnaks nimetamise 72. aastapäeva traditsioonilise rahvaürituse ja laadaga linna keskväljakul.


Kell kümme hommikul mängib Keila Linnaorkester signatuuri, mille järel avab päeva sündmusterea linnapea Tanel Mõistuse tervitus. siis algavad sündmused Keskväljakule püstitatud pealaval, Keskpargis asuval lastealal, Miikaeli kirikus, Harjumaa Muuseumis, kultuurikeskuses ja mujal. Keilast saab alguse ka Volgade kokkutulek.

Keskväljaku laval saavad päeva kestel esinemisvõimaluse linna koolid, lasteaiad, koorid. Päeva lõpetab pärast noorteansamblite esinemist ansambel Kolumbus Kris.

Keskväljaku naabruses asuvatel Haapsalu ja Paldiski maanteel toimuvale laadale on tänase päeva seisuga registreerunud ligi 200 kaubapakkujat. Laada korraldajate sõnul on sel aastal eriti palju käsitöömeistreid, osa laada-alast on kuulutatud «roheliseks» – aiandushuvilistele.

Päeval tutvustavad oma tegevust paljud ligi 10 000 elanikuga väikelinna asutused, mittetulundusühingud ja organisatsioonid - sotsiaalkeskus, haridus- ja kultuuriselts Läte, heategevusklubid Kiwanis, Kinake ja Lions, pesapalli ja disc-golfi klubid, noortekeskus, tervisekeskus, Hiirekese mängutuba ja paljud teised. Esilinastuvad hiljuti linna asutuste ühiskorraldusel lõppenud videoklippide konkursi parimad filmid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles