Fotograaf: soovin fotodel näidata Eesti-Vene suhete positiivset poolt

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Vene teatris on üleval fotograaf Viktor Vesterineni fotonäitus «OBJEKTIIVne elu», kus ta soovib oma sõnul näidata Eesti-Vene suhete positiivset poolt. Näitusel leidub Eesti ning siin tegutsevate Vene kultuuritegelaste, samuti tuntud ärimeeste portreid, aga ka fotosid Tallinna linnapeast Edgar Savisaarest.

Sel näitusel on kaks poolt: ühelt poolt tuntud ja tunnustatud kultuuritegelased, teisalt on päris mitu Savisaare fotot, ametlikke kohtumisi ja lindilõikamisi?

On ametlik ja selle kõrval tavaline elu, neid kaht tahangi näidata. Käin tihti Moskvas ja lennuk on tavalisi inimesi täis: kultuurirahvas, ärimehed, sportlased, turistid. Püüan kahe riigi omavahelistes suhetes positiivse üles leida ja näidata.

Samas mõne foto kohta võiks kriitiliselt küsida, kas näiteks lavastatud foto merepäevadelt Tallinnas rõõmsalt naeratavate noorte kadettidega naaberriigi lipu all pole propaganda?

Mul pole keegi palunud seda teha. See oli viimane pilt selles projektis, tegemist on õppelaevaga ja kursandid on seal praktikal.

Arvo Pärdi portree juures on näitusel märgitud, et tema 4. sümfoonia on pühendatud Mihhail Hodorkovskile. Kui palju teid fotograafina huvitab naaberriigis toimuv, mis pole sugugi nii positiivne: inimõiguste rikkumised, opositsiooni meeleavaldused?

See on mõistagi suur probleem. Tahtsin samuti sõita pildistama meeleavaldusi Moskvas, pressifotograafile on see väga huvitav, nagu ka Ukrainas toimuv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles