IRL kahtlustab sahkerdamist Keskerakonna majanduskonverentsi rahastamisel

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poska majas toimus Keskerakonna ja Tallinna linna majanduskonverents „«Eesti majanduse väljavaated 2020. aastatel».
Poska majas toimus Keskerakonna ja Tallinna linna majanduskonverents „«Eesti majanduse väljavaated 2020. aastatel». Foto: Andres Haabu

IRLi Tallinna linnavolikogu fraktsiooni liige Madis Kübar küsib Savisaarelt selgitusi reedel Jaan Poska majas toimunud Keskerakonna majanduskonverentsi «Eesti majanduse väljavaated 2020. aastatel» rahastamise kohta.


«Keskerakonna konverentsi kaaskorraldajaks oli Tallinna linn, mistõttu on alust kahtlustada, et parteiürituse maksis kinni Tallinna linnavalitsus, kes oli üksnes formaalselt märgitud ürituse kaaskorraldajaks,» rääkis Kübar, kelle väitel on Keskerakond varemgi sarnaseid rahastamisskeeme kasutanud.

Kübar meenutas, et kohalike omavalitsuste valimiste valimiskampaaniaks kulutas linn üle poole miljoni euro Tallinna maksumaksja raha.

Selguse saamiseks esitab Kübar homsel linnavolikogu istungil Savisaarele arupärimise, kus küsib linnapealt, mis oli konverentsi eelarve ja milline oli linna panus konverentsi korraldamisel. Samuti küsib Kübar, mis olid linna huvid konverentsi korraldada ja mis moodi teenis see linna huve.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles