Tallinn tunnustas olümpiaadidel edukalt osalenud õpilasi ja nende õpetajaid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parimatele jagasid autasusid linnapea Edgar Savisaar ja riigikogu kultuurikomisjoni esimees Mailis Reps.
Parimatele jagasid autasusid linnapea Edgar Savisaar ja riigikogu kultuurikomisjoni esimees Mailis Reps. Foto: Raepress

Täna toimus Lillepaviljonis lõppeva õppeaasta olümpiaadidel edukalt osalenud Tallinna õpilaste ja nende juhendajate-õpetajate autasustamine.


Autasud andsid üle linnavolikogu esimees Toomas Vitsut, linnapea Edgar Savisaar ja riigikogu kultuurikomisjoni aseesimees Mailis Reps, vahendas Raepress.

Linnapea Edgar Savisaare sõnul olümpiaadidel osalevate õpilaste arv üha kasvab. «Kui eelmisel aastal osales ülelinnalistel olümpiaadidel 7873 õpilast, siis sellel aastal lähenes see arv juba kümnele tuhandele,» ütles Savisaar.

Linnapea rõhutas, et Eestis on erinevates õppeainetes olümpiaade korraldatud juba 57 aastat ning õpilaste huvi olümpiaadidel osalemise vastu on aasta-aastalt kasvanud. «See on märk, et õppimine on popp ja noored tahavad teada rohkem kui kooli õppekava ette näeb.»

«Oleme uhked, et meil on nii palju säravaid noori, kes on seadnud endale kõrged sihid. Aga võime uhkust tunda ka selle üle, et meil on nii palju häid õpetajaid, kes on aidanud oma õpilastel teadmisterägastikus orienteeruda ning õigetele radadele juhatada. Õpilaste olümpiaadideks ettevalmistamine on õpetajale lisatöö ja seetõttu erilist tunnustamist väärt. Väga oluline on ka perekonna toetus,» ütles Savisaar vastuvõtul peetud kõnes.

Vastuvõtule Lillepaviljoni oli kutsutud 165 õpilast ja 134 juhendajat-õpetajat, nende seas oli ka õpilasi, kes juba eelmisel aastal on nii kodulinnale kui ka Eestile oma teadmistega tunnustust toonud. Käesoleval õppeaastal on taas parimate hulgas Kadi Liis Saar (11. klass, õpib paralleelselt Tallinna Reaalkoolis ja Inglismaal Repton School´is), Jaan Toots (9. klass, Tallinna Tehnikagümnaasium), Rene Lomp (10. klass, Liivalaia Gümnaasium), Gleb Široki (12. klass,Tallinna Õismäe Vene Lütseum), Taivo Pungas (10. klass, Tallinna Reaalkool), Kaur Aare Saar (9. klass, Tallinna Inglise Kolledž) ja Ralf Ahi (10. klass Tallinna Reaalkool).

Käesoleval õppeaastal toimusid ülelinnalised olümpiaadid 15 õppeaines, kokku osales neis 9273 õpilast. Üleriigilised teadmistealased võistlused peeti koguni 22 erinevas õppeaines. Tallinna esindas üleriigilistel olümpiaadidel 429 õpilast, kes tõid kaasa 119 auhinnalist kohta, sealhulgas 29 esikohta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles