Kohus peatas Nimeta baarile seatud lahtiolekuaja piirangu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeva õhtu Tallinna vanalinnas.
Laupäeva õhtu Tallinna vanalinnas. Foto: Martin Ilustrumm

Tallinna halduskohus peatas vanalinnas tegutseva Nimeta baari omanikfirma Nimeta Management OÜ taotlusel linnaga peetava kohtuvaidluse ajaks baarile linna poolt seatud lahtiolekuaja piirangud.


Kohus peatas kesklinna vanema vastava korralduse täitmise kuni 30. aprillini. Kohus märkis, et esialgse õiguskaitse osas saavutasid pooled kompromissi ja seetõttu kohus ka selle määras.

Edasise menetluse käigu määrab kohus pärast kaebusele vastaja selgituse saabumist, ütles kohtu pressiesindaja Anneli Vilu ERR-i uudisteportaalile.

Nimeta Baari omanikud Vallo Palvadre ja Andrew Gleeson taotlesid halduskohtult esialgse õiguskaitse kohaldamist ehk seda, et kohus peataks linnaosavalitsuse korralduse täitmise vähemalt kohtuvaidluse ajaks.

«Kesklinna valitsuse otsus, et alates 10. veebruarist peame uksed sulgema juba keskööl, on ilmselgelt tehtud rutates. Kahe baari lahtiolekuaegade meelevaldne piiramine ei mõjuta kuidagi vanalinna avalikku korda ning tänaval lärmavate piduliste probleemi lahendamise asemel lükatakse see lihtsalt sadakond meetrit eemale,» on Palvadre varem Tallinncityle öelnud.

Tema hinnangul ei haaku linnaosavalitsuse poolt baari lahtiolekuaegade piiramiseks toodud argumendid esitatud faktidega. Nimeta Baaril ei ole mitte ühtegi avaliku korra ega heakorra eeskirja rikkumist. Samuti ei ole ühegi läbiviidud müramõõtmisega tuvastatud, et Nimeta baaris oleks ületatud kehtivaid müra piirnorme.

Ka politsei on baariomanike sõnul kinnitanud, et Nimeta baari tehtud väljakutsetel ei ole tuvastatud liiga valju muusika mängimist baaris. Seosed baari tegevuse ja vanalinna tänavail toimuvaga on Palvadre sõnul samuti hinnangulised ega ole leidnud ühtegi faktipõhist kinnitust. Veelgi enam, ka linnaametnikud olevat ise avalikkusele tunnistanud, et tänaseks vaidlustatud korraldusega ei ole võimalik seatud eesmärki – avaliku korra tagamist vanalinnas – saavutada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles