Tallinn käib valitsusega teehoiukulude pärast kohut

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tee-ehitus Peterburi maanteel. Pilt on illustratiivne.
Tee-ehitus Peterburi maanteel. Pilt on illustratiivne. Foto: Toomas Huik

Tallinn taotleb halduskohtus valitsuse korralduse tühistamist, mis käsitleb teehoiukulude jaotust.

Linn on seisukohal, et teeseadus on selles osas õigusselgusetu ja seega põhiseadusega vastuolus, sest sellest ei nähtu rahajaotuspõhimõtted, selgitas Tallinna linnakantselei õigusteenistuse nõueteosakonna juhataja Terje Krais Õhtulehele.

Regulatsiooni puudumise tõttu ei tea omavalitsus, kas konkreetsel aastal riik talle üldse raha ette näeb või kas ta eraldab seda riigi kõigi omavalitsuste kohta tervikuna 1 või 40 protsenti aktsiisisummast, lisas ta.

«Tallinn on seisukohal, et riik peaks vahendeid eraldama proportsionaalselt riigi ja omavalitsuste omandiosale teedevõrgustikus. Lisaks peaks vahendite jaotuses meie hinnangul lähtuma jaotuses pindalast, mitte pikkusest, nagu seda tehakse, sest täna saab omavalitsus 56 meetri laiuse ja kolme meetri laiuse tee kohta kompensatsiooni samas summas,» ütles Krais.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles