IRL teeb Tallinnale ettepaneku premeerida Grammy võitjaid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni liikme Madis Kübara sõnul on imekspandav, et Tallinna linnaisad ei tunne vajadust sarnaselt sportlastele tunnustada ja tunda uhkust teiste kultuurisaavutuste üle.


«Lisaks tervele Eestile toob Tõnu Kaljuste auhind positiivset tähelepanu ka pealinnale. On ilus traditsioon, et Tallinn premeerib hästi esinenud sportlasi, miks mitte laiendada seda kommet ka kultuuritegelaste suurtele saavutustele,» ütles Kübar.

«Kuna Grammy võitnud «Aadama itku» esitajateks olid teiste hulgas Tallinna Kammerorkester, väärivad linnapoolset tunnustust kahtlemata ka nemad. Parima kooriesituse Grammy on autasu, mida on raske mõõtkavasse asetada. Kuna aga selles kategoorias kõrgemat tunnustust saada võimalik ei ole, on keeruline seda üle tähtsustada,» tõdes volinik.

Kuna linnajuhid ei ole initsiatiivi üles näidanud, kavatseb Kübar esitada sellel neljapäeval toimuval volikogu istungil linnavalitsusele eelnõu, mille kohaselt eraldab Tallinn parima kooriesituse Grammy võitnud Tõnu Kaljuste premeerimiseks 5000 ja Tallinna Kammerorkestri premeerimiseks 30 000 eurot.

Eelnevalt on Tallinn regulaarselt jaganud preemiaid suurte spordisaavutuste eest. 15 000 euroni ulatuvaid kiitusi on saanud näiteks nii Gerd Kanter, Heiki Nabi kui ka Jelena Glebova.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles