Randpere: Tallinna tasuline parkimine on arusaamatu ja vaenulik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Randpere.
Valdo Randpere. Foto: Liis Treimann / Postimees

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimehe Valdo Randpere sõnul peaks tasulise parkimisala kehtestamisel eesmärgiks olema liikluse sujuvamaks muutmine, mitte raha kogumine linnakassasse.
 

«Selle asemel, et parkimiskorraldust tallinlasele sõbralikumaks muuta, laiendab Tallinn tasulist parkimisala nüüd veelgi,» ütles Randpere.

Tema hinnangul on Tallinna tasulise parkimise korraldus ebapraktiline ning pole inimestele arusaadav.

«Selle tõestuseks on fakt, et möödunud aastal kirjutati parkimistrahve Talllinnas kokku 30 miljoni krooni eest, samal ajal kui parkimistasudest laekus 60 miljonit,» märkis Randpere. «Ehk siis parkimistrahvide osakaal on selgelt liiga suur, näidates seda, et tasulise parkimise korraldus Tallinnas on puudulik.»

Randpere märkis, et oma kodu juures parkimine on ka kesklinnas nii omandi- kui inimvaenulik. Ebaõiglane on tema sõnul nii see, et soodushinnaga tasulise parkimise aastakaarti on võimalik taotleda vaid vähemalt aasta vastavas piirkonnas elanud isikud ning vaid ühele autole, kui ka see, et verivärsked tallinlased peavad maksma vähemalt 30 korda rohkem.

«Inimesi justkui karistatakse nii auto omamise kui Tallinnasse elama asumise eest,» lisas ta.

Randpere on esitanud linnavolikogule eelnõu, millega tegi ettepaneku üle ja alla aastase sissekirjutusega elanike eristamise kaotamiseks, aastakaardi hinna alandamiseks ning ühe sooduskaardi asemel kahe sooduskaardi lubamiseks.

Samuti sisaldab eelnõu ettepanekut uue ala kehtestamiseks, kus kesklinna tasulise parkimise ala on vähendatud nii, et see ei hõlma enam hõredama liiklusega alasid nagu Kadriorg ning Veerenni tänava ümbrus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles