Emajääkaru Vaida lahkus igaveseks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääkaru Vaida lahkus igaveseks
Jääkaru Vaida lahkus igaveseks Foto: Maaja Kitsing / Tallinna loomaaed

Esmaspäeval tuli loomaaiatöötajatel võtta vastu raske otsus ja panna pärast pikaajalist ravi magama 30. eluaastat käinud emajääkaru Vaida.

Tema kõhunäärmes avastati kahekilone kasvaja. Kaasani loomaaias sündinud ja ligi 27 aastat Tallinnas elanud jääkarumemm Vaida kasvatas üles neli karupoega. Neist viimane, Friida elab praegugi Tallinna loomaaias ja on parasjagu soojas pesakambris ametis poja üleskasvatamisega. Alates reedest on kõigil huvilistel võimalik Tallinna loomaaia kodulehe vahendusel pesakambris toimuvast osa saada. 

Paukuv pakane loomaaiaasukaid ei kohutanud, ainus mure oli automaatjootjate külmumine. Valguspäeva pikenemine ja taevas särav päike on aga huikama pannud noored damaani-kassikakud, paaritumisega on algust teinud kaljukotkad.

Pehmesse ja sooja kaamelivillaga vooderdatud pessa munes reedel esimese muna habekotkas. Kameruni kääbuskitsedel on näärikuul sündinud juba 18 tallekest.

Neljapäeval tähistati elevandimajas kahe eelmisel aastal loomaaias koorunud keskaasia kilpkonna sünnipäeva. Kreeka pähkli suurustest kilpkonnahakatistest on aastaga saanud pea kümnesentimeetrised asjalikud noored kilpkonnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles