Loomelinnakus avaneb Telliskivi pop-up muuseum

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võib-olla juba täna õhtupoolikul, aga hiljemalt homme avab Telliskivi loomelinnakus uksed Tallinna linnamuuseumi pop-up muuseum.


Vaid kaks nädalat tegutseva ajutise muuseumi ekspositsioonis on esemeid nii muuseumi enda kogudest kui ka selliseid, mis on annetatu Telliskivi tänavaga seotud inimeste ja ettevõtete poolt.

«Väljapanek keskendub Telliskivi tänava ajaloole, Nii siin elanud inimeste kui tööstusajaloole. Selle jaoks me kaardistasime ära selle materjali, mis on selle piirkonna kohta meie enda kogudes olemas. Seda ei olnud just eriti palju, aga kõik see vähene on siin väljas. Samuti tegime detsembris üleskutse, et kohalikud inimesed laenaksid meile esemeid fotosid ja lugusid, mis nende arvates seda piirkonda iseloomustavad. Osa väljapanekust ongi inimeste käest saadud,» rääkis pop-up muuseumi kuraator Kadri Nigulas.

Ekspositsiooni on aidanud täiendada ka ettevõtted. Nii on eksponaatide hulgas ka omal ajal sealsamas linnakus asunud Estelis toodetud elektrikamin.

«Nimetus pop-up muuseum oligi inspireeritud sellest, et me tahtsime kõigepealt tegeleda Telliskivi tänavaga ja kaasata sellesse ka inimesi. Ja kuna loomelinnakus on olemas selline pop-up poepind, siis avamegi siin muuseumi,» rääkis Nigulas. Pop-up muuseumi mõiste ei ole tema sõnul midagi enneolematut, niisuguseid asju on varemgi tehtud.
«Ja see muuseum pole ainult vaatamiseks. Külastaja saab siin ka ise käed külge panna või jagada ka oma emotsioone ja meenutusi, mis on Telliskivi tänavaga seotud.

Näitus on avatud esmaspäevast laupäevani kella 11-19 ja pühapäeviti 10-17. Näitus asub Telliskivi loomelinnaku A2 hoone esimesel korrusel, poetänava ääres. Külastus ja kõik tegevused on tasuta. Tegevuste kogu kava ja täpsema info leiab pop-up muuseumi veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles