Kiisler linnahallist: alati on keegi teine süüdi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnahalli sulgemisest möödub kevadel viis aastat.
Tallinna linnahalli sulgemisest möödub kevadel viis aastat. Foto: Martin Ilustrumm

Piinlik on lugeda Tallinna linnapea juttu sellest, kuidas kõik teised peale linnajuhtide on süüdi selles, et linnahall on endiselt korda tegemata, kirjutab regionaalminister ja endine Tallinna Kesklinna vanem Siim Kiisler oma blogis.


Kogu see jutt on lihtsalt tüüpiline näide, kuidas iseenda lolle ja hämaraid otsuseid üritatakse kellegi teise süüks panna. Seekord siis vabariigi valitsuse, muinsuskaitse ja ajakirjanike, kes linnahalli kohta justkui liiga tihti küsivad.

Tõsi on see, et kunagisest linna uhkusest ja kõige esinduslikumast kontserdipaigast on tänaseks saanud linna häbiplekk. Olukord oleks hoopis teine, kui linnavalitsus oleks teinud avatud ja läbipaistva konkursi linnahalli uuele elule äratamiseks. Seni, kuni susserdatakse nurga taga üksikute ärimeestega, kelle väljavalimine on avalikkusele siiani selgitamata, sellised jamad juhtuvadki.

Eriti kummaline on see jutt, et muinsuskaitse ei lubanud linnahalli müüa. Nii palju kui mina tean, pole Tallinna linn selles osas Muinsuskaitseameti poole ka pöördunud.

Muinsuskaitse ei saa keelata linnahalli müüki ja muinsuskaitse all olevaid objekte müüakse pidevalt, ka Tallinna linn on seda korduvalt teinud. Mäletan, kui töötasin Kesklinna vanemana, oli tänase esindushotelli Kolm Õde kinnistu linna käes ja kohutavalt halvas seisus. Loomulikult ka muinsuskaitse all. Korraldasime avatud konkursi ning juba pikki aastaid on see vanalinna tõeliseks uhkuseks.

Nii et eelkõige vajab linnahall avatud ja ausat asjaajamist, mitte linnajuhtide skeemitamist ja kõikide teiste süüdistamist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles