Moskva võimud õpivad Tallinnalt tasulist parkimist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Linnapea Edgar Savisaar kohtus täna Tallinna saabunud Moskva linnaduuma esimehe Vladimir Platonoviga.


Linnaduuma esimees õnnitles Savisaart ülekaaluka võidu puhul kohalikel valimistel ja kõneles septembris toimuvate Moskva linnaduuma valimiste ettevalmistustest, vahendas Raepress. Platonov rõhutas, et peamine probleem on valimiste läbipaistvus.
Tallinna linnapea hindas kõrgelt linnadevahelist koostööd kultuuri ja turismi vallas ja avaldas veendumust, et sellel on veelgi arenguruumi. Edgar Savisaar märkis, et Moskva teatrist võiks saada vaatajate poolt armastatud püsikülaline iga-aastasel Birgitta festivalil.

Kohtumisel otsustati uuendada linnadevahelisi koostööläbirääkimisi, sest leping on sõlmitud juba 20 aastat tagasi ja kultuuri vallas vajab programm täpsustamist konkreetsete tegevussuundadega. Platonov rõhutas, et 2014. aasta on Venemaal kuulutatud kultuuriaastaks ning sellest tulenevalt saab teoks terve rida üritusi, sealhulgas välismaal.

Platonov hindas kõrgelt Tallinna kogemusi tasuta ühistranspordi korraldamisel ja märkis, et Eesti pealinna eeskujul tegid ka Moskva võimud parkimise kesklinnas tasuliseks ning mõned tänavad jalakäijate alaks.

Kohtumisel osalesid Vene Föderatsiooni suursaadik Juri Merzljakov, Venemaa rahvusvahelise koostöö organisatsiooni esindaja Georgi Muradov, Juri Dolgoruki nimelise kaasmaalaste tunnustamise fondi peadirektor Oleg Sanin ning ajalehe Literaturnaja Gazeta peatoimetaja asetäitja Maksim Zamšev.

Juri Dolgoruki nimeline kirjanduspreemia antakse üle kell 18 Vene Kultuurikeskuse saalis algaval pidulikul üritusel, mitmekesise repertuaariga kontserdi annab Moskva Suure Teatri orkestri muusikutest koosnev brass-ansambel Kapriis Leonid Tšistjakovi juhendamisel.

Juri Dolgoruki nimeline kirjanduspreemia antakse Baltimaade kirjanikele, kes kirjutavad vene keeles. Varasemalt on Eestist preemia saanud näiteks Gohar Markosjan-Käsper, diplomiga on autasustatud Andrei Ivanovi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles