23 trammijuhti jäävad kevadel tööta

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trammid Tartu maanteel.
Trammid Tartu maanteel. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Linnatranspordi AS (TLT) koondab aprillist 11 trammijuhi ametikohta, mille tagajärjel kaotavad töö kokku 23 inimest.


«Neist neli trammijuhti olid tööl täiskohaga, seitse poole kohaga ja 12 veerand kohaga,» ütles TLT juhatuse esimees Enno Tamm Tallinncityle.

Suuremaid koondamisi ettevõttes tema sõnul lähemal ajal kavas ei ole, aga üksikud töökohad võivad ka tulevikus kaduda. «See on lõputu protsess, me optimeerime kogu aeg midagi. Sellist suuremat asja nagu see, mis puudutab trammitee rekonstrueerimist, lähiajal oodata ei ole,» kinnitas Tamm.

«Aga kui me reaalselt töödega pihta hakkame ja sulgeme trammiliikluse Viru väljakult Tondile, siis tekib olukord, kus mõni trammijuht peab hakkama teisel liinil sõitma. Ja kui inimene on näiteks sõitnud 20 aastat 3. liinil ja meil pole talle muud pakkuda, kui 1. või 2. liinil sõitmist, siis mõni juht ei pruugi sellega nõustuda ja see asi tuleb siis kuidagi lahendada. Aga suures plaanis mingeid koondamisi rohkem oodata pole,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles