Lennukitäis matrjoška-turiste jõi šampust ja läks linna peale lustima

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeva õhtul võeti Tallinna lennujaamas šampusega vastu umbes 70 Vene turisti, kes saabusid siia EASi paljuräägitud matrjoška-kampaania käigus läbi viidud loosimise võitu nautima.


Nimelt toimus kampaania käigus loosimine, mille võitja sai võimaluse koos 75 sõbraga mitmeks päevaks Tallinna lõbutsema lennata. Selleks tuli internetis virtuaalses lennukis oma Facebooki-sõpradele kohad ära broneerida. Osavõtjaid oli hulgaliselt ning loosimise käigus «broneeriti» üle 300 000 koha.

Loosimise võitis Anton Saveljuk, kes saabuski eile koos 70 tuttavaga Tallinna. Eestis palju kära tekitanud matrjoškadega klipid enamust neist ei häirinud. Mõni turist pidas neid naljakateks, mõni lihtsalt ebaoluliseks. Midagi solvavat ükski eile saabunu neis ei näinud.

Paljudele on praegune reis Tallinna esmakordne kokkupuutumine Eestiga. Mõni ütles, et on siin ka varem käinud, kuigi Tallinnas on enamus viibinud vaid põgusalt. Üks neiu aga ütles end olevat lausa Eesti päritolu, sest tema vanemad elasid kunagi pikka aega Kloogal.

«Ei, me ei tunne ennast üldse paksude ja rumalate matrjoškadena,» naersid noored šampuseklaase kokku lüües. Nad kinnitas, et oluline oli loosiõnn, mis andis neile mitmepäevase puhkusereisi. Matrjoška-turistid jäävad siia pühapäevani ning reisi korraldaja hoolitseb osaliselt ka nende vaba aja veetmise eest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles