''Lummus''

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A.Krogerus/M.Demjanov  LUMMUS


Lavastus „Lummus” (originaalpealkiri: „Paha laps ehk kaitsekõne süütusele”), jutustab  värvikate tegelaste abil ühe puudutava ja tänapäevase loo perekonnast, õieti ühe poisi lapsepõlvest.  See on tragikoomiline perepilt - lapse silmade läbi - purunevast perekonnast, iseseisvumisest ja pahalapsest.



Lavastaja Marek Demjanov: „Selles purunevas perekonnas ei ole kellelgi aega ega tahtmist võtta vastutust lapse tunnete ega tegude eest, poiss on sunnitud ise oma elu väärtused looma ja avastama, ise hakkama saama. Vanemate silmis on aga temast kujunemas tõeline „pahalaps”. See kurbnaljakas lugu on minus tekitanud palju küsimusi: Milline lapsevanem olen mina?  Kes kujundab minu  saatuse ja kas mina kujundan oma lapse saatuse? Kelle või mille „lummuses” elan mina? Milliseks on muutnud mind  lapsepõlves kogetu?  Arvatavasti, ei oleks ma siis see, kes ma olen praegu. Aga kes ma siis oleks, kas parem või halvem inimene?  Olen veendunud, et kui saaksin minna ajas tagasi, siis muudaksin küll mitmedki sündmused oma lapsepõlves olematuks!”



Anna Krogerus on Soome noorema põlvkonna üks andekamaid dramakirjanikke, kes õppis dramaturgiks Tampere Ülikoolis. Aastal 2002 omandas samal alal magistrikraadi Helsinki Kunstiakadeemias. Ta on kirjutanud kümmekond lavateksti, millest enamus on ka lavastatud erinevates Soome teatrites. „Paha laps ehk kaitsekõne süütusele” tõlgiti muuhulgas inglise keelde ning Soome Kajaani teater mängis seda ka suure menuga  möödunud augustikuus  Edinburgh Fringe Festival´il. Etendus on mõeldud neile, kes tunnevad, et on täiskasvanud.


Tõlkija / lavastaja - Marek Demjanov, kunstnik - Mae Kiviloo, näitlejad - Haide Männamäe, Katrin Valkna , Venno Loosaar  ja Toomas Tross



Esietendus 19.02.2014 kell 19.00. Järgnevad etendused 20, 21.veebruar ja 12,14,15,16.märts 2014 kell 19.00 Piip ja Tuut Teatri- ja Mängumajas, Toom-Kooli 13, Tallinnas. Piletid hinnaga 11€ ja 16€ Piletilevis ja kohapeal.



Noppeid näitekirjaniku ja lavaloo kohta:

http://www.dramacorner.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=49&Itemid=53


http://www.jyvaskyla.fi/ykkonen/2011/1030


http://www.kansanuutiset.fi/kulttuuri/kulttuuriuutiset/2679406/lapsen-kokemus-on-keskiossa-krogeruksen-uutuusnaytelmassa



Pilet: 16 €
Sooduspilet: 11 €


Sooduspilet kehtib

õpilastele, üliõpilastele, pensionäridele. Palume kaasa võtta soodustust tõendava dokumendi!



Lisainfo:

Kestus 2h 30 min


Sissepääs al. 18.00


NB! Soovitatav vanus al. 15 eluaastast


Ligipääs ratastooliga olemas.


Tegemist on siseruumides toimuva üritusega.


Pildistamine/ filmimine ei ole lubatud!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles