Linn hakkab vanalinnas liiklusreeglite rikkujaid jahtima

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna liiklusmärkidest jäi Harju tänaval väheks, paigaldas transpordiamet sinna betoontuvid.
Kuna liiklusmärkidest jäi Harju tänaval väheks, paigaldas transpordiamet sinna betoontuvid. Foto: Andres Haabu

Transpordiamet ja Põhja prefektuur alustavad koostöös suuremaid aktsioone Tallinna vanalinna jalgsikäigu alasse sõitvate sõidukijuhtide tuvastamiseks ning õigusrikkujate karistamiseks.


Vanalinnas olevate asutuste ja ettevõtete teenindamiseks on lubatud mootorsõidukitega liigelda hommikul kella kuuest kümneni, kuid tegelikkuses toimub liiklusmärkide nõudeid eirates liiklus ööpäev läbi.

Sageli põhjendavad juhid oma rikkumisi asjaoluga, et ettevõtted ei võimalda teenindusajal neile kaupa toimetada või kaubaringi on lihtsalt nii mugavam sõita.

Transpordiamet juhib tähelepanu sellele, et teenindusaeg on kehtestatud just ajavahemikku, millal on vanalinnas vähem inimesi ja sõidukeid liikumas ning oht jalakäijatele väiksem. Vanalinnas tegutsevad ja vanalinna kaupa vedavad ettevõtted peavad oma kauba logistika korraldama selliselt, et oleks arvestatud jalakäijate ohutuse tagamise vajadusega ning vajaliku toimetama kohale selleks ettenähtud teenindusajal.

Teisalt eiratakse sissesõidu- ja parkimisekeelumärke ning jalgsikäigu alad on kohati seal parkivate sõidukite poolt ummistatud. Edaspidiselt peab iga sõidukijuht mõistma, et liiklusreeglid on kehtestatud kõigile ohutu ja sujuva liikluse tagamiseks. Nõuete eiramisel tuleb olla valmis selleks, et juhi isik võidakse tuvastada ning algatada tema suhtes väärteomenetlus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles