Mihhail Korb: likvideerimise asemel peaks Kesklinnas hoopis uue kooli asutama

Mihhail Korb
, Tallinna Kesklinna vanem (Keskerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesklinna vanem Mihhail Korb.
Kesklinna vanem Mihhail Korb. Foto: Martin Ilustrumm

Kesklinna koolide ümberpaigutamine teistesse linnaosadesse oleks mõttetu ja kahjulik samm nii linnaosale kui kogu Eesti haridusmaastikule, leiab Tallinna Kesklinna vanem Mihhail Korb.


Ma ei saa kuidagi nõustuda ettepanekuga, et Kesklinna koolid peaksid kolima oma traditsioonilistest kohtadest välja ja oma ruumid äripindadeks muutma. Tallinna inglise kolledž, Tallinna prantsuse lütseum, Jakob Westholmi gümnaasium, Gustav Adolfi gümnaasium, Vanalinna hariduskolleegium, Tallinna ühisgümnaasium, Tallinna reaalkool, Tallinna humanitaargümnaasium, Tallinna Tõnismäe reaalkool – need koolid on nii Tallinna kui kogu riigi uhkuseks, nendes õpivad meie riigi tulevased kandjad, need on peamisteks «ajuallikateks» Eesti ülikoolidele.

Just tänu nendele koolidele ei kuulu Tallinna südalinn ainult poekettidele ja turistidele, vaid on ka Eesti hariduse süda. Traditsioonilise asukoha kadumine annaks mõnele neist hoobi, millest taastumine võib osutuda lausa võimatuks.

Kui jätkata poleemikat tekitanud mõtte arendamist, siis peaksid Kesklinnast kaduma ka kõik lasteaiad, huviringid, lastestuudiod, kultuurikeskused, seltsid, lastetoad jne – tekitavad nad ju lisakoormust liikluses ja «ohustavad» oma asukohaga lapsi ja noori, kes nendes käivad. Kõikide nende asutuste muutmine äripindadeks tähendaks kogu linnasüdame kultuuri- ja hariduselu tapmist ning puhtalt ettevõtjate kasuks pööramist.

Julgen öelda, et kui teiste linnaosade koolidirektorid näevad meie linnaosa koolides nii tugevaid konkurente, et püüavad neid üle trumbata mitte haridustaseme, vaid meedia tähelepanu abil, siis on Kesklinnas potentsiaali lausa uue kooli loomiseks! Ehkki mõnes koolis on vabu kohti, on nõudlus Kesklinnas asuvate koolide vastu iga aastaga kasvamas, nagu kasvab ka Tallinna elanikkond.

Seega usun, et meil on mõtet hakata tegema ettevalmistusi uue tugeva kooli asutamiseks – kõva konkurents ja tööle sõitvate vanemate jaoks mugav asukoht loovad selleks ideaalsed tingimused! Ühe võimaliku paigana võib välja pakkuda näiteks tulevase «superministeeriumi» taga asuva platsi, kuhu kool sobiks suurepäraselt.

Peab meeles pidama, et südalinn ja kogu Kesklinn on koduks kümnetele tuhandetele inimestele ning ei piirdu ainult vaatamisväärsuste, poodide ja büroohoonetega. Koolid, lasteaiad, huvikoolid ja kultuuriklubid on selle linnaosa suur väärtus ning nende eest seisavad kesklinlased lõpuni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles