IRL: linnahalli päästmiseks on vaja linnavalitsuse vahetust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnahalli sulgemisest möödub kevadel viis aastat.
Tallinna linnahalli sulgemisest möödub kevadel viis aastat. Foto: Martin Ilustrumm

Linnavolikogu opositsiooni hinnangul on linnahalli haletsusväärses olukorras süüdi vaid Edgar Savisaare juhitud linnavalitsus ja ei keegi muu.


«2009. aasta kevadel lubas linnavalitsus koostöös Tallinn Entertainment LLC nimelise ettevõttega linnahalli õige pea korda teha ning töösse rakendada. Sellest on tänaseks möödas viis aastat, ühtegi sammu linnahalli korrastamise suunas tehtud aga pole,» ütles Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni liige Madis Kübar.

«Opositsiooni küsimustele on viie aasta jooksul vastatud häguselt, et kõik on parimas korras ja läbirääkimised on juba mitmendat aastat lõpusirgel. Täpsemate detailide avaldamisest on iga kord keeldutud, tuues põhjuseks konfidentsiaalsuse,» tõdes volinik.

«Lisaks olukorra selgitamise katsetele oleme korduvalt esitanud ka eelnõusid, et vahetataks välja linna praegune esindaja selles küsimuses Taavi Aas, kes ei ole ilmselgelt oma ülesannetega absoluutselt hakkama saanud,» ütles Kübar.

«Linnavalitsuse tegevusetus ei ole meid tänaseks viinud isegi nullasendisse,» nentis Kübar. «Selleks, et linnahall täielikult ära ei laguneks, kulutab linn igal aastal pool miljonit maksumaksja eurot.»

«Savisaare-poolne valitsuse süüdistamine näitab, et linnapea on suutnud probleemi eitamisest liikuda edasi süüdistamisfaasi. See annab lootust, et varsti jõuab Savisaarele kohale ka tõsiasi, et süüdlase leiab ta ainult peeglist,» ütles Kübar.

Kübara sõnul võib nõustuda, et linnahalli korda saamiseks on vaja valitsuse vahetust. Küll aga vajame me siinkohal Tallinna linnavalitsuse, mitte Eesti Vabariigi valitsuse väljavahetamist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles