Pühapäeval tähistatakse Nõmmel Tartu rahu aastapäeva

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Rahu kirik.
Nõmme Rahu kirik. Foto: Mihkel Maripuu

Pühapäeval, 2. veebruaril peetakse Tartu rahulepingu 94. Aastapäeva puhul Nõmme Rahu kirikus traditsiooniline mälestusteenistus.


Nõmme linnaosa vanema Tiit Teriku sõnul on tegemist traditsioonilise üritusega, mis on toimunud juba aastaid. «Nõmme Rahu kirik on Tartu rahulepingu mälestuskirik, 1924. aastal tegi tolleaegne koguduse õpetaja Anton Eilart vastava ettepaneku. Nõmme Rahu kirik on ka üks väheseid Vabadussõja mälestusmärke, mis nõukogude okupatsiooni üle elas, sest võimumeestel ei tulnud pähe kiriku nime seostamine Tartu rahu ja Vabadussõjas langenute mälestusega,» rääkis linnaosavanem.

Pärast Eesti taasiseseisvumist algatas Nõmme seltsitegelane Elvi Pirk tava tähistada Tartu rahu sõlmimise aastapäeva Nõmme Rahu kirikus piduliku jumalateenistusega, kus kohal on Nõmme kaitseliit, Nõmme Heakorra Selts ja teised ühendused ja koolid oma lippudega.

Nõmme linnaosa valitsus tuletab kõigile majaomanikele meelde, et kuigi 2. veebruar pole kohustuslik lipupäev, võiksid rahvuslipud sel puhul siiski maju ehtida.

Mälestusteenistus Nõmme Rahu kirikus (Võsu 5) algab pühapäeval kell 18.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles